VIDEO | Strada Chiristigiilor din apropierea Pieței Obor este aproape gata. Acum se lucrează la zona de promenadă și jardiniere

17 apr. 2024
9517 afișări
VIDEO | Strada Chiristigiilor din apropierea Pieței Obor este aproape gata. Acum se lucrează la zona de promenadă și jardiniere
VIDEO | Strada Chiristigiilor din apropierea Pieței Obor este aproape gata. Acum se lucrează la zona de promenadă și jardiniere | Captură ecran: Primăria Sectorului 2 - Facebook

Lucrările de modernizare de pe Strada Chiristigiilor, situată pe lângă Piața Obor din Sectorul 2, sunt aproape gata. Muncitorii lucrează acum la zona de promenadă a străzii. Până în prezent, a fost refăcută parcarea, alături de partea carosabilă.

Lucrările de pe Strada Chiristigiilor sunt aproape gata

Primăria Sectorului 2 anunță, pe pagina de Facebook, că lucrările de modernizare ce se realizează pe Strada Chiristigiilor se apropie de final.

Mai avem puțin și finalizăm lucrările de modernizare a străzii Chiristigiilor, de lângă piața Obor.

În prezent, muncitorii lucrează la zona de promenadă a străzii, unde persoanele care trec prin zonă se vor putea bucura de o zonă cu spațiu verde. Totodată, se lucrează și la jardiniere și trotuar.

Jardinierele se construiesc din cofraje în care se toarnă beton, lucru ce se observă din imaginile publicate pe pagina de Facebook a instituției. În paralel se excavează pentru a se putea monta noile pavaje.

Pentru că lucrările la partea carosabilă sunt gata, circulația auto se desfășoară pe un singur sens de mers, mai exact dinspre Ziduri Moși spre Șoseaua Mihai Bravu.

Potrivit PS2, modernizarea Străzii Chiristigiilor face parte dintr-un proiect mai amplu de regenerare urbană a întregii zone, fiind vorba despre proiectul „Noul Obor”, ce va schimba înfățișarea cartierului.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat următoarele:

Oborul merită o transformare care să facă zona emblematică, să nu fie doar o piață în care vii pe fugă să îți faci cumpărăturile. Am pornit la drum de la un studiu de regenerare urbană făcut de experții Băncii Mondiale. Și am trecut la fapte. Strada Chiristigiilor și Aleea cu Ceas devin piesele de rezistență, cu trotuarele la nivelul carosabilului, cu zone înverzite natural pentru relaxarea vizitatorilor. Ne dorim ca zona Obor să devină un loc unde te întâlnești cu prietenii, deguști delicii tradiționale sau petreci timp în familie.

Despre Aleea cu Ceas, PS2 spunea la începutul lunii februarie că și această stradă se va transforma într-un loc de promenadă. Aici se fac mai multe lucrări:

  • Amenajare locuri pentru petrecerea timpului liber + pistă de biciclete;
  • Se amenajează noi spații verzi și se montează mobilier urban modern;
  • Trotuarele vor fi amenajate la nivelul carosabilului;
  • Zona devine parțial pietonală, iar autoturismele vor circula pe un singur sens;
  • Ceasul existent va fi recondiționat și păstrat;
  • Se vor amenaja și noi locuri de parcare.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies