VIDEO | Stația de pompieri de pe Strada Perșani din Sectorul 4 este aproape gata. Aceasta va diminua timpul de intervenție în S4, S5 și comunele din sudul Capitalei

05 mai 2023
311 afișări
VIDEO | Stația de pompieri de pe Strada Perșani din Sectorul 4 este aproape gata. Aceasta va diminua timpul de intervenție în S4, S5 și comunele din sudul Capitalei
VIDEO | Stația de pompieri de pe Strada Perșani din Sectorul 4 este aproape gata. Aceasta va diminua timpul de intervenție în S4, S5 și comunele din sudul Capitalei. Sursa foto: Captură Facebook

Stația de pompieri de pe Strada Perșani din Sectorul 4 se apropie de momentul finalizării. Primarul Daniel Băluță a transmis că prin folosirea facilităților pe care le vor pune la dispoziție stația, timpul de intervenție va fi diminuat în Sectoarele 4 și 5 sau în comunele din sudul Capitalei.

Stația de pompieri de pe Strada Perșani din Sectorul 4 este aproape gata

Sistemul integrat privind siguranța și sănătatea oamenilor va fi pus la punct, fiind construit exclusiv de Primăria Sectorului 4. Acesta conține stația de descarcerare, Unitatea de Primiri-Urgențe de la Spitalul Bagdasar Arseni și secția de arși din incinta aceleiași unități medicale, a transmis Daniel Băluță pe pagina de Facebook.

Aceste facilități vor diminua timpul de intervenție în zonele apropiate stației:

Folosind toate aceste facilități, timpii de intervenție vor fi semnificativ diminuați în cazul în care salvatorii sunt nevoiți să meargă în sectorul 4, la vecinii din sectorul 5 sau în comunele din sudul Capitalei.

Lucrările de la Pasajul Europa Unită se află într-un stadiu avansat

Daniel Băluță a transmis că lucrările de la Pasajul Europa Unită din Sectorul 4 se află într-un stadiu avansat. Obiectivul de investiții se află tot mai aproape de momentul în care va fi dat în folosință șoferilor. Pe data de 3 mai 2023, primarul a anunțat că ambele rampe ale podului au fost asfaltate.

Totodată, edilul Sectorului 4 a precizat că în următoarele zile, muncitorii se vor ocupa de hidroizolația porțiunii centrale a pasajului.

Ambele rampe ale Pasajului Europa Unită au fost asfaltate. În zilele ce urmează vom lucra și la hidroizolația părții centrale a podului, așa că în scurt timp vom încheia lucrările de asfaltare la toată calea de rulare a pasajului rutier, declară primarul Sectorului 4.

Lucrările la pasaj au fost începute în luna februarie a anului trecut. Termenul de finalizare ale acestora este de 18 luni, astfel, pasajul ar trebui să fie gata în această vară.

Firma care se ocupă de realizarea lucrărilor este Drum Concept SRL, iar proiectul ajunge la suma de 85.801.655,84 lei cu TVA.

Pasajul Europa Unită se situează la intersecția dintre Bulevardul Metalurgiei și strada Turnu Măgurele. Acesta are o lungime de aproximativ 650 de metri și câte două benzi pe fiecare sens de mers.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies