Continuă lucrările pe șantierul de la Hanul Solacolu, monument istoric din București. Primarul Capitalei anunță, zilele acestea, se montează fundațiile și structura metalică pe fațada de la parter. Totodată, cu ajutorul a trei benzi transportatoare, este scos molozul din subsol.
Încă de acum două săptămâni, Trustul de Clădiri Metropolitane a anunțat ce a anunțat primarul Capitalei aseară, 19 iunie 2024.
Nicușor Dan a ținut și el să transmită informațiile despre stadiul lucrărilor de la Hanul Solacolu din Capitală, pe Facebook.
Astfel, lucrările avansează, iar zilele astea se montează fundațiile și structura metalică pe fațada principală de la parterul Hanului Solacolu.
De asemenea, această etapă a lucrărilor prevede și scoaterea resturilor din subsol în curtea interioară. Aici, echipele Trustului de Clădiri Metropolitane folosesc utilaje cu trei benzi transportatoare care elimină mai eficient molozul și deșeurile.
Amintim că, lucrările de aici au început în luna aprilie 2024.
Clădirea se află pe Calea Moșilor nr.134-134A și este monument istoric.Imobilul a fost construit de frații Solacolu în anul 1859. Inițial, Hanul Solacolu a fost prima fabrică de paste făinoase din Capitală, fațada exterioară era prevăzută cu prăvălii, având deschidere pe cunoscuta arteră comercială a orașului, Calea Moșilor sau Podul Târgului de Afară.
Frații Solacolu aveau în plan să construiască și spații de cazare pentru călătorii și negustorii care aveau drum prin București.
În cele din urmă, clădirea a devenit han în adevăratul sens al cuvântului. Potrivit informațiilor din arhive, în clădirea de aproximativ 1.000 de metri pătrați erau amenajate nu mai puțin de 100 de camere de cazare. La parter, spre Calea Moșilor erau mai multe prăvălii, iar în pivnițele clădirii era depozitată marfa celor ce veneau să doarmă aici.