VIDEO | Stadiul lucrărilor la Pasajul Ikea din Sectorul 3. Robert Negoiță promite că bucureștenii vor putea circula pe el de vineri

27 apr. 2023
4174 Afișari
VIDEO | Stadiul lucrărilor la Pasajul Ikea din Sectorul 3. Robert Negoiță promite că bucureștenii vor putea circula pe el de vineri
VIDEO | Stadiul lucrărilor la Pasajul Ikea din Sectorul 3. Robert Negoiță promite că bucureștenii vor putea circula pe el de vineri | Sursă foto: Captură Facebook-Robert Negoiță

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat că Pasajul Ikea este aproape gata. Termenul de finalizare al acestuia este 1 mai, iar edilul transmite că bucureștenii îl vor putea utiliza pentru a merge la mare de „Ziua Muncii”.

Stadiul lucrărilor la Pasajul Ikea – „Podul este gata”

Pasajul realizat în Sectorul 3, la intersecția dintre Bulevardul Pallady și Strada Nicolae Teclu, este aproape gata, după cum informează Robert Negoiță. Podurile au fost realizate, iar la 1 mai acestea ar putea fi date în folosință.

Astfel că, bucureștenii care pleacă pe litoral pentru a sărbătorii „Ziua Muncii” ar putea ieși din oraș folosind acest pasaj.

Iată ce a declarat Robert Negoiță miercuri, 26 aprilie 2023:

Câți credeau că noi la 1 mai vom deschide pentru circulație acest pod? Probabil că foarte puțini. Podurile sunt gata. Se circulă pe ele. Haideți să vedem cum arată.

Începând de vineri, așa se va circula pe acest pasaj. Fluent, rapid, fără blocaje, fără riscuri și fără poluare.

Pe lângă decongestionarea traficului din zona respectivă, Pasajul Ikea are și rolul de oferi șoferilor un grad mai ridicat de siguranță. În zona respectivă au avut loc, de-a lungul timpului, mai multe accidente grave.

Pasajul Ikea le permite celor care merg către ieșirea din București, sau care se întorc de pe autostrada A2, să circule fără a se mai intersecta cu șoferii care se îndreaptă către complexul rezidențial Hills.

Edilul Sectorului 3 a anunțat care sunt lucrările pe care echipele de muncitori trebuie să le termine până la inaugurarea pasajului. Iată care sunt acestea:

  • Amenajarea spațiilor verzi de sub pasaj,
  • Realizarea unor alei sub pasaj,
  • Realizarea unor locuri de parcare sub pasaj.

De asemenea, după finalizarea tuturor lucrărilor administrația publică se va ocupa de curățarea zonei respective. Lucrările pentru realizarea acestui pasaj au fost începute în luna decembrie a anului trecut, iar valoare acestuia este de circa 40 de milioane de lei.

Cookies