VIDEO | Stadiul lucrărilor de la supralărgirea Ghencea. TCMB: Încep pregătirile pentru turnarea primului strat de asfalt

29 mart. 2024
14223 Afișari
VIDEO | Stadiul lucrărilor de la supralărgirea Ghencea. TCMB: Încep pregătirile pentru turnarea primului strat de asfalt
VIDEO | Stadiul lucrărilor de la supralărgirea Ghencea. TCMB: Încep pregătirile pentru turnarea primului strat de asfalt | Captură ecran: TCMB - Facebook

Trustul de Clădiri Metropolitane București transmite care este stadiul lucrărilor de la supralărgirea Ghencea, tronsonul 1.

Stadiul lucrărilor de la supralărgirea Ghencea

TCMB a publicat, pe pagina de Facebook, stadiul lucrărilor realizate în ultimele 6 săptămâni pentru supralărgirea Ghencea, tronsonul 1. S-au făcut următoarele lucrări:

  • s-a finalizat lucrările de relocare a utilităților pe partea stângă a proiectului,
  • s-a setat bordurile ce delimitează trotuarul și pista pentru bicicliști,
  • s-a turnat betonul, parte din infrastructura drumului proiectat,
  • în paralel, s-a făcut defrișarea arborilor pe partea dreaptă a bulevardului și s-a continuat cu faza de transplantare a lor în Parcul Herăstrau, conform angajamentului semnat cu ALPAB,
  • au început pregătirile pentru așternerea primului strat de asfalt.

9 arbori au fost transplantați în Parcul Herăstrău

În contextul lucrărilor de extindere a Bulevardului Ghencea, specialiștii din cadrul Direcției de Mediu a PMB au identificat 9 arbori cu o înălțime de 8 metri, din speciile arțar, tei și glădiță, care îndeplinesc condițiile de mutare, a scri Primăria Capitalei pe pagina de Facebook, joi, 28 martie.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a explicat că, pe lângă lucrările care se realizează în această zonă, este nevoie și de relocarea utilităților. Având în vedere că mulți arbori au fost plantați peste acestea, a fost nevoie ca aceștia să fie mutați în Parcul Herăstrău.

Suntem în Prelungirea Ghencea. Aici, în afară de a reface drumul și a face patru benzi și tramvai e vorba și de a reloca utilitățile care sunt și pe o parte și pe alta. Asta înseamnă linii de curent, apă, gaz, fibro-optică. Din păcate copacii au fost plantați peste aceste rețele. Ei trebuie sau tăiați sau transplantați ca să putem să avem acces la ele.

Transplantarea s-a făcut conform contractului încheiat cu ALPAB, ce prevede îndeplinirea tuturor condițiilor, îmbunătățirea solului, aplicarea de udări periodice specifice sezonului și efectuarea de tratamente fito-sanitare.

Urmează ca utilajul folosit pentru transplantarea celor 9 arbori să fie folosit în continuare de PMB acolo unde se deschid șantiere.

Cu ajutorul acestui utilaj, ne dorim ca toți arborii situați în zonele în care Primăria Capitalei deschide șantiere să poată fi transplantați în parcuri sau pe alte spații verzi.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies