VIDEO | Stadiul lucrărilor de la blocul de pe Strada Baltagului 17. Se lucrează la structura de rezistență, apoi se vor reface finisajele interioare și exterioare

12 apr. 2024
315 afișări
VIDEO | Stadiul lucrărilor de la blocul de pe Strada Baltagului 17. Se lucrează la structura de rezistență, apoi se vor reface finisajele interioare și exterioare
VIDEO | Stadiul lucrărilor de la blocul de pe Strada Baltagului 17. Se lucrează la structura de rezistență, apoi se vor reface finisajele interioare și exterioare | Captură ecran: TCMB - Facebook

Trustul de Clădiri Metropolitane București anunță care este stadiul lucrărilor de la imobilul situat pe Strada Baltagului nr. 17. Clădirea cu două etaje prezenta un pericol pentru locuitori, aceștia fiind relocați pentru începerea lucrărilor de modernizare, consolidare și renovare.

Stadiul lucrărilor de la clădirea de pe Strada Baltagului 17

Trustul de Clădiri Metropolitane București anunță, pe Facebook, că la imobilul de pe Strada Baltagului 17 se fac, în această perioadă, lucrări de consolidare și renovare.

Clădirea are două etaje cu pod tehnic. Lucrările se fac la structura de rezistență a clădirii și constau în consolidarea fundațiilor, planșeelor din beton armat și realizarea de pereți structurali noi, transmite TCMB.

Ulterior, muncitorii vor reface finisajele interioare și exterioare ale clădirii, punându-se accent pe izolarea termică superioară și trecerea la un sistem centralizat de încălzire.

Locuitorii au fost relocați în locuințe de necesitate

Pe data de 4 martie 2024, primarul general al Capitalei Nicușor Dan declara că au început lucrările de consolidare a unui bloc de apartamente din strada str. Baltagului nr. 17.

Este vorba despre o clădire rezidențială construită în anii ’50 care se va consolida și reabilita cu fonduri PNRR. Valoarea investiției este de 10 milioane de lei.

Potrivit specialiștilor AMCCRS, clădirea era în precolaps. Persoanele care locuiau aici au fost relocate pentru siguranța lor, în alte locuințe de necesitate, până când lucrările de modernizare, consolidare și renovare vor fi gata.

În cadrul lucrărilor de consolidare și reabilitare se numără înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie eficientă energetic, montarea panourilor fotovoltaice, trecerea la un sistem centralizat de încălzire, pentru că în prezent locatarii se încălzesc cu centrale de apartament şi sobe pe gaz, înlocuirea instalațiilor existente etc.

Primăria Capitalei, prin AMCCRS, a reușit să atragă, pentru consolidări, aproximativ 300 de milioane de lei din PNRR și alte aproximativ 600 milioane lei fonduri naționale, de la PNCCRS, mai preciza Nicușor Dan atunci.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies