VIDEO | Sprinten și voios, Nicușor Dan se dă cu scările rulante de la Piața Universității. S-a dus dis-de-dimineață să probeze instalația care, în sfârșit, funcționează

06 iun. 2024
15024 afișări
VIDEO | Sprinten și voios, Nicușor Dan se dă cu scările rulante de la Piața Universității. S-a dus dis-de-dimineață să probeze instalația care, în sfârșit, funcționează
VIDEO | Sprinten și voios, Nicușor Dan se dă cu scările rulante de la Piața Universității. S-a dus dis-de-dimineață să probeze instalația care, în sfârșit, funcționează | Sursa foto: Nicușor Dan/FB

Da, scările rulante din pasajul de la Universitate funcționează din nou, după ce ani de zile au stat stricate și acoperite de copertine. Nicușor Dan le-a făcut proba și a dat vestea bună și pe rețelele de socializare. Primarul Capitalei a spus că scările rulante din toate punctele de acces vor fi pornite în curând.

Nicușor Dan a probat scările rulante din pasajul de la Universitate

Scările rulante din pasajul de la Universitate au fost montate în noaptea dintre 9 și 10 mai, însă până să fie puse în funcțiune a fost nevoie ca acestea să fie conectate la electricitate și să obțină autorizația de funcționare. Vestea ne-a bucurat, însă până să și fie pornite a mai durat o lună.

Nicușor Dan ne-a confirmat această veste bună pe Facebook. Primarul a probat și el scările, sprinten și voios, și la urcare, și la coborâre.

Totodată, acesta a anunțat că și scările rulante din celelalte puncte de acces vor fi funcționale în curând.

Scările rulante din Pasajul Universității, ieșirea înspre Facultatea de Geografie, sunt funcționale din nou după ani de zile.

Au fost înlocuite toate scările din cele 6 puncte de acces în pasajul pietonal și vor fi pornite foarte curând.

Una bună, zece rele în pasajul de la Universitate

Scările rulante din pasaj au fost montate în 2008, atunci când Primăria Capitalei a modernizat întreg pasajul pietonal subteran. Lucrarea a fost inaugurată de primarul general de la acea vreme, Sorin Oprescu.

Proiectul a costat 18.866.149 lei, iar pentru scări s-a cheltuit 249.058,71 lei fără TVA, potrivit datelor comunicate de Primăria Capitalei la vremea respectivă. Acestea au fost în garanție până în 2012. Și de atunci au tot stat mai mult stricate, scrie Club Feroviar.

În 2011, scările rulante au fost repuse în funcțiune după ce instituția Avocatului Poporului a sesizat printr-un comunicat de presă că acestea nu funcționeză și a cerut informații cu privire la acest lucru Primăriei Capitalei și Metrorex.

Urmare a sesizării din oficiu a instituției Avocatul Poporului și a demersurilor întreprinse atât la nivelul SC Metrorex SA, cât și la Primăria Municipiului București, scările rulante din incinta și din afara stației de metrou Universitate au devenit funcționale.

La sfârșitul anului trecut, Nicușor Dan anunța că Administrația Străzilor București a semnat contractul pentru cumpărarea a opt scări rulante noi.

Acestea vor fi instalate în cursul anului 2024. Încă din 2008, de la modernizarea Pasajului Universității, scările au avut probleme tehnice, fiind funcționale una sau două dintre ele de-a lungul timpului, prin urmare este necesară schimbarea acestora.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies