VIDEO | Sperietorile de ciori „moderne”, montate în Cișmigiu, sperie, de fapt, bucureștenii. Dacă te plimbi prin parc pe înserat, simți c-ai nimerit într-un film horror

31 iul. 2023
274 Afișari
VIDEO | Sperietorile de ciori
VIDEO | Sperietorile de ciori "moderne", montate în Cișmigiu, sperie, de fapt, bucureștenii. Dacă te plimbi prin parc pe înserat, simți c-ai nimerit într-un film horror | sursa foto: Captură Digi24

Pentru a scăpa de ciorile din Parcul Cișmigiu, Primăria Municipiului București a instalat câteva aparate care produc zgomote ciudate, însă acestea alungă doar vizitatorii. Aparatele pornesc din senin în speranța că ciorile își vor lua zborul, doar că acestea s-au obișnuit cu zgomotele.

Aparatele anti-ciori din Parcul Cișmigiu sperie oamenii, nu păsările

PMB a instalat câteva aparate în Parcul Cișmigiu care ar trebui să sperie ciorile, însă îi alungă pe vizitatori. Persoanele care stau în zonă au spus că păsările nu par deranjate de zgomote. Oamenii se simt ca într-un film horror.

Un reporter Digi24 a întrebat mai mulți trecători despre părerea pe care o au referitor la zgomotele care ar trebui să alunge ciorile. Iată ce au spus aceștia:

  • Bărbat: Sunt minunate, un fel de „Războiul stelelor”.
  • Tânăr: Puțin cam scarry, mai ales noaptea.
  • Turistă: E mult prea mult! Absolut. Am crezut că erau păuni uciși.

Sunetele pe care le produc aparatele nu alungă ciorile, iar oamenii care vizitează parcul pentru a se relaxa nu o pot face din cauza zgomotelor înspăimântătoare.

  • Femeie: Ele s-au obișnuit cu așa ceva. Nu știu cât de eficiente sunt, pentru că eu văd de la balcon când trec ciorile, și le văd cum vin spre parc.

Jurnaliștii Digi24 au încercat să obțină un punct de vedere din partea Primăriei Capitalei, dar și de la Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), însă fără rezultat.

O femeie a fost atacată de ciori în Parcul IOR din București

Stolurile de ciori sunt foarte agresive și atacă oamenii. O femeie a povestit pe grupul de Facebook „Cetățean Sector 3”, în luna mai, experiența sa cu ciorile pentru a-i avertiza și pe alții. Aceasta a fost atacată de câteva păsări în Parcul IOR din București.

Femeia ieșise cu animalul său de companie la plimbare și a fost luată prin surprindere de un stol de ciori care a atacat-o. După cum a povestit, o pasăre a început să „croncăne agresiv” la ea și la cățelul ei.

În urma acesteia a venit o a doua cioară care nu a mai stat la discuții și a atacat-o, înfingându-și ghiarele în elasticul de păr:

Azi, dimi, la venirea acasă din parc cu potaia, îmi tremurau picioarele, nu alta. Am fost atacată. Brutal, n-am avut nici cel mai mic indiciu că o să fiu luată cu asalt!

Eram la ieșirea din parc și era un cioromete din ăsta, da` mare cât o găină, care croncănea foarte agresiv la mine și la cuțulica mea (care de astă dată n-a fost clonțoasă). Eu, plină de glume ca de obicei, îi răspund: ”lasă gura aia mare, că mi-ai făcut urechile praf! Gura, că m-am săturat de voi, ați ajuns să sfârtecați și porumbeii!”. Ăla, nimic, urla de-a dreptul spre mine!

Autoarea postării a spus că și alte persoane s-au luptat cu furia păsărilor:

După mine a trecut un domn cu o fetiță mică de mână, am văzut că și pe ei i-a atacat din spate. Doamne fer să-ți pună ghearele pe față sau un cioc în ochi, daună totală. Mai ales la copii.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies