ESENTIAL

VIDEO Șoferii l-au claxonat pe premierul Florin Cîțu pe Șoseaua de centură și i-au bruiat declarațiile de la inaugurarea Pasajului Mogoșoaia

Socotelile lui Cîțu de a-și face imagine cu un pod de 800 de metri lungime, terminat mai devreme cu 6 luni, s-au terminat prost.

Șoferii au protestat față de prezența premierului Cîțu la inaugurarea Pasajului Mogoșoaia și, în mod spontan, l-au claxonat când dădea declarații. Corul de claxoane l-a însoțit pe acesta pe tot parcursul discursului.

În înregistrarea video de la eveniment se aud sunete asurzitoare de la mașinile care treceau în acele momente pe lângă pupitrul improvizat pe carosabil. Premierul a fost întrebat dacă aude protestul șoferilor și ce le transmite șoferilor care claxonează.

„Da, îi auzim pe şoferi cât de supăraţi sunt şi e normal. Toţi am fi supăraţi dacă am fi stat în trafic cu orele. Acest pasaj rezolvă o problemă majoră pentru Centură. Dacă m-ar putea auzi, ar afla că s-a rezolvat şi problema cu carantinarea şoferilor care vin din exterior din zone roşii. Nu mai intră în carantinare sau dacă sunt vaccinaţi”, a declarat Cîțu.

”Le-am transmis că această soluție, acest pasaj care se termină cu 6 luni mai devreme va rezolva problema acestor șoferi care stau aici în trafic.

Le transmit că PSD a avut acest proiect în sertare 3 ani de zile și n-a făcut nimic, l-a avut Primăria Bucureștiului 8 ani de zile și n-a făcut nimic, a venit guvernarea liberală și într-un an de zile a rezolvat problema”, a mai spus premierul.

Cîțu a avut momente când din cauza claxoanelor nu a auzit întrebările jurnaliștilor.

Pasajul Mogoșoaia a fost deschis circulației joi, 30 septembrie, mai devreme cu 6 luni de termenul final de execuție, după o intervenție a ex-ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă. Ministrul a transmis constructorului austriac Strabag că și-ar strica renumele dacă ar construi un pod de 800 de metri în 2 ani, așa cum în mod eronat era prevăzut în clauzele de execuție.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button