VIDEO | Șefului ANPC i-a sărit muștarul când a inspectat micii tradiționali vânduți în Piața Volantă din fața Academiei Militare: „Sunt cumpărați de la Selgros și prăjiți pe trotuar”

21 nov. 2023
4203 Afișari
VIDEO | Șefului ANPC i-a sărit muștarul când a inspectat micii tradiționali vânduți în Piața Volantă din fața Academiei Militare: „Sunt cumpărați de la Selgros și prăjiți pe trotuar”
VIDEO | Șefului ANPC i-a sărit muștarul când a inspectat micii tradiționali vânduți în Piața Volantă din fața Academiei Militare: „Sunt cumpărați de la Selgros și prăjiți pe trotuar”. Sursa foto: captură video Facebook/ Horia Constantinescu

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, afirmă că micii „tradiționali” preparați în Piața Volantă din fața Academiei Militare sunt, de fapt, cumpărați de la Selgros și prăjiți pe trotuar.

Horia Constantinescu a mers în control în Piața Volantă

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a mers în control, duminică, în Piața Volantă din fața Academiei Militare și a constatat mai multe nereguli.

În primul rând, șeful ANPC le-a cerut comercianților dovada că produsele vândute la tarabă sunt făcute de ei. Cei mai mulți dintre aceștia nu au putut să dovedească acest łucru.

În timpul controlului, Horia Constantinescu a verificat și o tarabă care vindea mici. Acei mici ar fi trebuit să fie tradiționali, dar, în momentul în care Horia l-a întrebat pe comerciant de unde provine carnea, acesta a spus că de la Selgros.

Președintele ANPC a filmat întâmplarea și a publicat înregistrarea video pe pagina sa de Facebook, acolo unde a scris următoarele:

București, 2023.
Micii “tradiționali” preparați de Selgros, prăjiți pe trotuar, ca în bâlci.
Restul, capitală europeană.
Aceeași piață volantă din fața Academiei Militare…
Platoul este distrus, iar proiecția este minunată, probabil au și cursuri de prăjit faimoșii cârnăciori fără piele…
Ne zbatem între Orient, Asia și Occident de peste 30 de ani.
Vrem o țară ca afară, dar cu cartonul de făcut vânt grătarului, în cealaltă.

Președintele ANPC, cât pe ce să fie luat la bătaie în Piața Volantă

Duminică, atunci când a fost în control în Piața Volantă din Sectorul 5, Horia Constantinescu a fost agresat verbal și amenințat cu moartea de unul dintre comercianți.

Pentru că bărbatul respectiv nu a putut să dovedească faptul că produsele pe care le vinde sunt făcute de el, s-a enervat și a vrut să îl bată pe președintele ANPC. Din fericire, o altă persoană a intervenit la timp și a încercat să îl calmeze.

Totuși, Horia Constantinescu nu a scăpat de cuvintele urâte adresate și chiar a fost amenințat cu moartea.

Nu mi-e frică măi frate de tine, ești nebun? Nu mi-e frică, hai să ne omorâm! Mă duc la pușcărie, nu mi-e frică de tine. Sunt un nebun al Bucureștiului. (…) Eu fac nenorociri!”, a spus comerciantul care l-a amenințat pe președintele ANPC.

Citește mai multe AICI.

Te-ar putea interesa și:

Cookies