VIDEO | Secunda în care TIR-ul aruncă o mașină de pe Autostrada A1, apoi lovește violent duba în care au murit 5 oameni. Șoferul care a provocat accidentul: M-a orbit soarele

19 sept. 2023
9451 Afișari
VIDEO | Secunda în care TIR-ul aruncă o mașină de pe Autostrada A1, apoi lovește violent duba în care au murit 5 oameni. Șoferul care a provocat accidentul: M-a orbit soarele
VIDEO | Secunda în care TIR-ul aruncă o mașină de pe Autostrada A1, apoi lovește violent duba în care au murit 5 oameni. Șoferul care a provocat accidentul: M-a orbit soarele. Sursa foto: Captură video Digi24

Șoferul TIR-ului care a provocat teribilul accident de pe Autostrada A1 ar fi oferit primele declarații. Bărbatul a susținut că a fost orbit de soare în momentul în care a intrat în mașina albastră.

Șoferii au fost testați cu aparatul alcooltest

Au apărut noi informații despre accidentul petrecut marți dimineață pe Autostrada A1, sens Pitești – București. În coliziune au fost implicate 4 vehicule: două camioane, un microbuz și o mașină.

Potrivit unei înregistrări video transmise de Digi24, șoferul TIR-ului galben a încercat să depășească trei autoturisme din față, printre care și un camion. În momentul în care a încercat depășirea, a intrat în mașina albastră, pe care a proiectat-o pe banda de urgență.

Ulterior, a intrat într-un microbuz pe care l-a prins între el și TIR-ul din față. Microbuzul avea 8+1 locuri, iar autoritățile au declarat, până acum, 5 persoane decedate. Una dintre persoanele aflate în vehiculul strivit a fost resuscitată.

ISU B-IF a transmis că operațiunea a fost una destul de dificilă și că au acționat, timp de mai multe ore, pentru descarcerarea victimelor:

Accident rutier, pe A1 București-Pitești, la km 17, sensul spre Buc. Au fost implicate două autoturisme și două autotrenuri. Unul dintre autoturisme a fost prins între cele două tiruri, accesul către victime fiind extrem de dificil. Se actioneaza pentru descarcerare. Intervin ISUBIF si ISU Giurgiu”.

Până în momentul de față se cunosc următoarele informații despre persoanele implicate în accident:

  • Șoferul mașinii albastre a fost descarcerat și transportat la spitalul Floreasca din București cu un elicopter SMURD;
  • Șoferul TIR-ului galben a fost descarcerat și găsit conștient;
  • Șoferul TIR-ului gri a fost găsit conștient, fără probleme medicale;
  • Nu se cunoaște exact numărul de persoane aflate în microbuzul prins între cele două TIR-uri, ci doar faptul că 5 persoane au fost găsite decedate.

Șoferul TIR-ului galben a declarat, potrivit Antena 3 CNN, că a fost orbit de soare și a pierdut controlul volanului.

Conducătorii auto ai celor două camioane au fost testați cu aparatul alcooltest, iar rezultatele au ieșit negative.

Traficul a fost reluat pe A1

După aproape 6 ore în care Autostrada A1 a fost blocată în zona accidentului, traficul a fost reluat.

Centrul InfoTrafic a anunțat că circulația rutieră a fost reluată pe ambele benzi ale Autostrăzii A1, pe sensul Pitești – București, la kilometrul 17, în zona localității Ciorogârla, județul Ilfov.

În urma accidentului, 5 persoane și-au pierdut viața, iar alte două au fost rănite.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul a fost reluat pe ambele benzi, pe Autostrada A1 pe sensul Pitești – București, la kilometrul 17, în zona localității Ciorogârla, județul Ilfov. În urma accidentului în care au fost implicate patru autovehicule, cinci persoane au suferit leziuni incompatibile cu viața, iar alte două au fost rănite”, a transmis Centrul InfoTrafic.

Polițiștii le recomandă șoferilor să crească distanța între autovehicule pentru a preveni producerea accidentelor rutiere, în special pe autostrăzi, unde se circulă cu viteză mai mare.

Pentru reducerea riscului de implicare în incidente rutiere, pe autostrăzi, unde se rulează cu viteză mare, recomandăm conducătorilor auto să crească distanța între autovehicule, să evite să aibă preocupări de natură a le distrage atenția de la condus, să semnalizeze intenția de schimbare a benzii, iar această manevră să fie efectuată doar după o asigurare temeinică, să nu ruleze sau să oprească pe banda de urgență în mod nejustificat! Acordați prioritate la pătrunderea pe autostradă din zona spațiilor de servicii!”

Te-ar putea interesa și:

Cookies