VIDEO | Se pune ultimul strat de asfalt pe Bulevardul Ghencea, pe partea stângă. Mai exact, pe bucata dintre terminalul tramvaiului 41 și strada Brașov

14 mai 2024
9647 afișări
VIDEO | Se pune ultimul strat de asfalt pe Bulevardul Ghencea, pe partea stângă. Mai exact, pe bucata dintre terminalul tramvaiului 41 și strada Brașov
VIDEO | Se pune ultimul strat de asfalt pe Bulevardul Ghencea, pe partea stângă. Mai exact, pe bucata dintre terminalul tramvaiului 41 și strada Brașov | Sursa foto: TCMB

Pe șantierul de la Bulevardul Ghencea, lucrările au ajuns la turnarea unltimului strat de asfalt pe partea stângă a arterei, spre capătul de linie al tramvaiului 41.

Stadiul lucrărilor la Bulevardul Ghencea

Printr-o postare pe Facebook, Trustul de Clădiri Metropolitane București anunță care e stadiul lucrărilor de aici:

Au fost demarate lucrările de așternere a ultimului strat de asfalt pe partea stângă a Bulevardului Ghencea, tronsonul de la Str. Brașov spre terminalul tramvaiului 41. Echipa noastră depune eforturi susținute pentru a finaliza acest proiect care va aduce beneficii semnificative și va facilita accesul locuitorilor din zonă. Constructorii prezenți la fața locului au realizat aceste lucrări cu 2 finisoare de asfalt, în paralel.

Bulevardul din Sectorul 6 va avea 4 benzi

Lucrările acestea fac parte din proiectul de lărgire la 4 benzi a bulevardului, un șantier despre care primarul general Nicușor Dan spunea, la sfârșitul lunii aprilie a acestui an, că se apropie de final:

Ne apropiem de final cu lucrările pe Bulevardul Ghencea, pe tronsonul dintre strada Braşov şi terminalul tramvaiului 41. La începutul acestei veri se va circula pe patru benzi în această zonă.

După ce a fost turnată placa de beton, le-a venit rândul straturile de asfalt; de asemenea, trebuie relocați și 26 de stâlpi din rețeaua STB.

Între timp, Primăria Capitalei a început să caute diriginte de șantier pentru modernizarea bulevardului Prelungirea Ghencea.

Economedia scrie că PMB a lansat ieri *luni 13 mai), în SEAP, licitația pentru supervizarea lucrărilor, din descrierea căreia reiese că municipalitatea are nevoie de: următoarele

Servicii de supervizare și dirigenție de șantier pentru realizarea lucrărilor (rest de executat) aferente obiectivului de investiții «Penetrație Prelungirea Ghencea – Domneşti și Supralărgire Bulevardul Ghencea, între strada Braşov și Terminal Tramvai 41», conform specificațiilor din caietul de sarcini. Durata prestării serviciilor este de maxim 88 de luni, începând cu data emiterii Ordinului de începere al activităților și se întinde pe toata durata execuției lucrărilor aferente obiectivului: “Servicii de proiectare (actualizare Proiect tehnic), asistență tehnică din partea proiectantului și lucrări de execuție (rest de executat) pentru obiectivul de investiții “Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgirea Bulevardul Ghencea între str. Brașov și Terminal Tramvai 41”, conform contractului de lucrări încheiat de Municipiul București astfel: – perioada alocată serviciilor de supervizare pentru proiectare și obținerea tuturor avizelor / acordurilor / autorizațiilor necesare autorizării executării lucrărilor este de 4 luni; – 24 de luni pentru perioada de execuție a lucrărilor; – maxim 60 de luni – durata perioadei de garanție de la semnarea Procesului Verbal de recepție la terminarea lucrărilor până la recepția finală + orice durată suplimentară care poate apărea prin adiționare termen contractual.

Contractul de supervizare are o valoare estimată de 6 milioane lei și o durată de 88 de luni, din care 28 luni etapa de proiectare și execuție. Garanția este de  60 de luni.

Cookies