VIDEO | Se pun floricele la Pasajul Doamna Ghica, ca să fie foarte frumos, chiar dacă-i foarte zgomotos pentru bucureștenii din zonă

24 mai 2024
1187 afișări
VIDEO |  Se pun floricele la Pasajul Doamna Ghica, ca să fie foarte frumos, chiar dacă-i foarte zgomotos pentru bucureștenii din zonă
VIDEO | Se pun floricele la Pasajul Doamna Ghica, ca să fie foarte frumos, chiar dacă-i foarte zgomotos pentru bucureștenii din zonă | Sursa foto: Trustul de Clădiri Metropolitane Oficial/Facebook

Se realizează lucrări de peisagistică la Pasajul Doamna Ghica din Capitală, anunță Trustul de Clădiri Metropolitane. Locul este plin de utilaje și muncitori.

Lucrări de peisagistică la Pasajul Doamna Ghica

Trustul de Clădiri Metropolitane Oficial a postat, cu puțin timp în urmă, un live pe Facebook. Transmisia în direct a fost însoțită de o descriere ce anunța faptul că, în prezent, se desfășoară lucrări de peisagistică la Pasajul Doamna Ghica din București.

În video-ul de pe rețeaua socială se vede cum zona este în lucrări, la fața locului aflându-se utilaje și muncitoti.

Lucrări de peisagistică la Pasajul Doamna Ghica. Revenim foarte curând cu rezultatul final.

Pasajul Doamna Ghica, cel mai întârziat pod din București

Pasajul Doamna Ghica este podul care face legătura între Pipera și Panelimon. Acesta a fost deschis în luna septembrie a anului trecut. Lucrarea a costat peste 110 milioane de euro.

Șantierul a durat vreo 5 ani, timp în care bucureștenii s-au luptat cu mulți nervi.

Rolul Pasajului Doamna Ghica este de a (mai) elibera una dintre cele mai aglomerate intersecții din București. Contractul pentru pod a fost semnat în anul 2019 și prevedea că perioada de proiectare și execuție a lucrărilor era de 15 luni. Mai precis, 3 luni erau pentru priectareși 12 luni pentru execuție. În realitate, proiectul a durat cu 3 ani mai mult.

Pasajului Doamna Ghica are o lungime de 216 metri. Acesta include 4 benzi de circulație, câte 2 pe fiecare sens de mers.

În dimineața deschiderii, primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, viceprimarii Stelian Bujduveanu și Horia Tomescu, directorul Trustului Clpdiri Metropolitane București, Cristian Hiver, s-au strâns să taie panglica.

Valoarea toatală a lucrărilor de proiectare și de execuție a fost estimată la 110.034.377,95 lei, sumă fară TVA.

Imediat au apărut și problemele

Imediat după inaugurarea Pasajului Doamna Ghica și deschiderea circulației în această zona, au început să apară problemele. Oamenii care locuiesc în zonă s-au plâns de zgomotul produs de rosturile de dilatație.

Mulți locuitori au declarat că nu se pot odihni din cauza zgomotului. Aceștia au făcut sesizări către primărie, în speranța că se vor lua măsuri.

Citește și:

Cookies