VIDEO | Se pun borduri și se amenajează trotuare la Pasajul Berceni. Prima zăpadă pe șantier și stadiul lucrărilor, reluate zilele trecute

31 ian. 2023
581 Afișari
VIDEO | Se pun borduri și se amenajează trotuare la Pasajul Berceni. Prima zăpadă pe șantier și stadiul lucrărilor, reluate zilele trecute
VIDEO | Se pun borduri și se amenajează trotuare la Pasajul Berceni. Prima zăpadă pe șantier și stadiul lucrărilor, reluate zilele trecute | Sursa foto: captură video Youtube/Ionuț Ivașca

Pasajul Berceni este, alături de Pasajul Oltenița (Popești-Leordeni), una dintre cele șase lucrări importante de infrastructură din București – inclusiv Centura Capitalei – care ar urma să fie date în folosință în acest an.

La giratoriul suspendat Berceni, lucrările au fost reluate săptămâna trecută

VIDEO | Zăpadă pe șantier la Pasajul Berceni

Pe canalul său de Youtube, Ionuț Ivașca publică imagini și informații despre stadiul lucrărilor la Pasajul Berceni valabile la sfrrșit de ianuarie 2023.

Stadiul lucrărilor la giratoriul suspendat Berceni

🚧 Se lucrează la montarea lisei prefabricate în zona tablierului metalic.

🚧 Se montează în continuare parapetul pietonal de urcare dinspre Popești-Leordeni, pe rampa de coborâre spre Jilava, pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București și pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre #Berceni. 

🚧 Se lucrează la montarea parapetului direcțional pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni, pe rampa de urcare dinspre Jilava și pe rampa de coborâre spre Jilava.

🚧 Continuă montarea rosturilor de dilatație pe inelul central al pasajului.

🚧 Se execută lucrări de modernizare a pasajului CF cu linia ferată industrială REMAT, în zona centurii spre Jilava. 

🚧 Continuă lucrările de amenajare a trotuarelor pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni, pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni, precum și în zona rampelor de acces București și Berceni. 

🚧 Se lucrează la montarea bordurilor pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni. 

🚧  Continuă executarea lucrărilor de iluminat public pe toate zonele pasajului.

🚧 Continuă realizarea canalizării pluviale, necesară preluării apei din zona pasajului. 

Când va fi gata Pasajul Berceni

Până la sfârșitul anului trecut, termenul de finalizare a lucrărilor era ultimul trimestru al lui 2022, dar inaugurraea a fost amânată până în aprilie anul acesta,  Berceni va fi cel de-al doilea giratoriu suspendat ce va fi realizat în București, după Pasajul Domnești.

Dar, până la inaugurare, a mai fost și-o demolare. Căci lucrările de după sărbătorile de iarnă au fost reluate cu demolarea  unei rampe abia construite – cea de urcare dinspre Jilava.

Ce s-a întâmplat? Compania de Drumuri a cerut refacerea rampei, pe cheltuiala constructorului, după ce  măsurătorile au arătat că fundația pe care a fost ridicată rampa nu este suficient de stabilă. Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR, spunea:

Antreprenorul a prezentat graficul prin care susține că nu vor exista întârzieri în finalizarea lucrărilor și automat deschiderea circulației. Problema nu e de proiectare, ci de execuție. Execuția ar fi trebuit să țină cont de specificul terenului. A doua oară speră constructorul sa fie cu noroc.

Așadar, rampa a trebuit demolată complet, apoi reconstruită, cu o consolidare suplimentară a terenului de sub ea.

Pasajul Berceni are o lungime de de 2,5 kilometri și costă  e milioane de lei.  În această primăvară ar mai trebui să fie gata și Pasajul Olteniței..

Îți recomandăm să citești și:

Cookies