VIDEO | Se montează tablierul la podul din Parcul Tineretului. TCMB: Am intrat într-o nouă etapă, stadiul lucrărilor e bun

11 oct. 2023
1513 Afișari
VIDEO | Se montează tablierul la podul din Parcul Tineretului. TCMB: Am intrat într-o nouă etapă, stadiul lucrărilor e bun
VIDEO | Se montează tablierul la podul din Parcul Tineretului. TCMB: Am intrat într-o nouă etapă, stadiul lucrărilor e bun | Sursă foto: Captură Facebook-TCMB

Trustul de Clădiri Metropolitane a anunțat care este stadiul lucrărilor de reparare și de consolidare ce sunt realizate la podul din parcul Tineretului. Este pentru prima dată când sunt realizate acest tip de lucrări.

Care este stadiul lucrărilor de la podul din Parcul Tineretului

Pentru prima dată de când a fost realizat, podul aflat pe aleea principală din Parcul Tineretului este reparat de către PMB. Miercuri, 11 octombrie 2023, Trustul de Clădiri Metropolitane anunță care este stadiul lucrărilor.

Prima etapă, cea care a fost deja finalizată, a fost reprezentată de lucrările de desfacere a balustradelor, a asfaltului și a plăcii suprabetonare.

TCMB a anunțat și că, la acest moment, se lucrează la intradosul tablierului. Aceasta prevede montarea eșafodaj metalic pe luciul apei. De asemenea, sunt efectuate și reparații locale folosindu-se cu mortare speciale.

Ce urmează

Conform informațiilor transmise de către Trustul de Clădiri Metropolitane, în perioada următoare, echipele de muncitori se vor ocupa de:

  • Armarea și betonarea plăcilor,
  • Execuția zidurilor și a plăcilor de racordare pentru capătul dinspre Sala Polivalentă.
  • Realizarea scărilor spre Șincai, cât și spre Sala Polivalentă.

Lucrările la podul aflat pe aleea principală din parc au fost începute în data de 29 mai 2023. Valoarea lucrărilor pe care le realizează Primăria Municipiului București este de 5,8 milioane lei, conform informațiilor transmise de Nicușor Dan în septembrie 2022.

Termenul de execuție al acestora aceste de 12 luni. Astfel că, în cazul în care termenul nu va fi schimbat, bucureștenii vor putea să meargă din nouă pe acest pod în primăvara anului viitor.

Podul este format din două structuri identice, poziționate paralele, ce traversează lacul aflat în interiorul Parcului Tineretului din Sectorul 4. Acestea este destinat în mare parte traficului pietonal. Cu toate astea, ocazional, pe acest pot trec și vehicule, în situații de urgență sau pentru lucrări de întreținere.

Cookies