VIDEO | Se asfaltează mai multe străzi din Sectorul 1. Clotilde Armand spune că e o etapă dintr-un proiect mai amplu de refacere a infrastructurii rutiere

25 aug. 2023
2163 Afișari
VIDEO | Se asfaltează mai multe străzi din Sectorul 1. Clotilde Armand spune că e o etapă dintr-un proiect mai amplu de refacere a infrastructurii rutiere
VIDEO | Se asfaltează mai multe străzi din Sectorul 1. Clotilde Armand spune că e o etapă dintr-un proiect mai amplu de refacere a infrastructurii rutiere. Sursa foto: captură video Facebook/ Clotilde Armand

Mai multe străzi din Sectorul 1 al Capitalei se asfaltează, iar Primarul S1 a oferit informații despre stadiile de execuție. Clotilde Armand: Vreau să mă asigur că firmele de execuție respectă atât graficul de desfășurare a lucrărilor, cât și standardele de calitate.

Se asfaltează mai multe străzi din Sectorul 1

Clotilde Armand anunță că echipele PS1 au „intrat” joi dimineață, 24 august, pe Str. Zăpada Mieilor pentru a turna primul strat de asfalt.

Pentru a accelera reabilitarea infrastructurii rutiere din Sectorul 1, în paralel, echipele lucrează pe mai multe străzi din sector, aflate în diferite stadii de execuție:

  • se toarnă primul strat de asfalt pe străzile Simeria, Cărbunarilor și Heliului;
  • se toarnă al doilea strat de asfalt pe străzile Berca și Biborțeni;
  • se decopertează și se refac trotuarele pe strada Trifești;
  • pe Str. Văliug asfaltăm trotuarele, urmând să trasăm marcajele și locurile de parcare.

Vreau să mă asigur că firmele de execuție respectă atât graficul de desfășurare a lucrărilor, cât și standardele de calitate. Avem respect pentru banul public și nu acceptăm lucrări făcute de mântuială, transmite Clotilde Armand într-o postare pe Facebook.

Clotilde Armand: Străzile din Sectorul 1, demne de o capitală europeană

Primarul Sectorului 1 spune că, în ultima perioadă, a dat ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare sau modernizare pentru 12 străzi. Aceste străzi sunt fie de pământ ale căror probleme grave de infrastructură au fost ignorate de fostele administrații ale S1, fie artere pe care nu au mai fost executate lucrări de reparații și modernizare de aproximativ 15 ani și pe care asfaltul se află într-o stare avansată de degradare.

Aceste străzi sunt un prim pachet dintr-un program mult mai amplu prin care ne-am propus să aducem toate străzile din Sectorul 1 să fie demne de o capitală europeană. Avem în curs de elaborare Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru nu mai puțin de 159 de străzi care necesită urgent lucrări asfaltare și modernizare, spune primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand mai spune că, pentru 26 dintre aceste străzi au fost întocmite proiecte de hotărâri de consiliu local, însă majoritatea PNL-PSD din Consiliul Local al Sectorului 1 a respins de mai multe ori modernizarea lor. Acestea sunt străzile: Elena Clucereasa, Islaz, Panait Istrati, Gherghel Paraschiva, Virgil Pleșoianu, Costache Sibiceanu, Butuceni, Intrarea Godeni, Strada Volumului, Craiovei, Pinului, Frasinului, Teodor Iliescu, Theodor Aman, Intrarea Grigore Alexandrescu, Victor Eftimiu, Iuliu Tetrat, Ioan Zalomit, Aristide Demetriade, Albac, Dionisie Fotino, Constantin Mille, Chile, Intrarea Gheorghe Simionescu, Strada Neajlovului, și Strada Siriului.

VIDEO

Cookies