VIDEO | Scrioșteanu, vizită pe șantierul Autostrăzii A0 Sud, între DN4 și DN5. „Vrem să dăm în trafic acest tronson până la sfârșitul anului”

18 nov. 2023
6906 Afișari
VIDEO | Scrioșteanu, vizită pe șantierul Autostrăzii A0 Sud, între DN4 și DN5. „Vrem să dăm în trafic acest tronson până la sfârșitul anului”
VIDEO | Scrioșteanu, vizită pe șantierul Autostrăzii A0 Sud, între DN4 și DN5. „Vrem să dăm în trafic acest tronson până la sfârșitul anului” | Sursa foto: Facebook - Irinel Ionel Scrioșteanu

Secretarul de Stat al Ministerului Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, anunță că s-a dus în vizită pe șantierul Autostrăzii A0 Sud, între DN5 (Jilava) și DN4 (Șoseaua Olteniței), la intersecția cu DJ401 Comuna Berceni.

Vizită pe șantierul Autostrăzii A0 Sud

Irinel Ionel Scrioșteanu a fost în vizită pe șantierul Autostrăzii A0 Sud, între DN5 (Jilava) și DN4 (Șos. Olteniței), la intersecția cu DJ401 Comuna Berceni. Acesta a transmis că aici se lucrează la capacitate crescută pentru a finaliza acest tronson până la sfârșitul acestui an.

De asemenea, speră ca vremea să fie favorabilă în continuare.

Iată ce spune acesta:

Sunt pe șantierul Autostrăzii Bucureștiului #A0, între DN5 (Jilava) și DN4 (Șos. Olteniței), la intersecția cu DJ401 Comuna Berceni, unde lucrăm la capacitate crescută, în așa fel încât să reușim să dăm în trafic și acest tronson până la sfârșitul acestui an.

Sper ca și condițiile meteo sa fie la fel de favorabile și de acum încolo.

Irinel Ionel Scrioșteanu este optimist legat de darea în trafic a pasajelor de pe A0, între DN4 și DN5 și vrea ca acestea să fie finalizate până la sfârșitul acestui an.

Vrem să finalizăm toate pasajele peste A0 între DN5 și DN4 până la sfârșitul lunii viitoare.

Partea de Sud a Autostrăzii A0 are o lungime de 52 de kilometri, fiind împărțiți în trei loturi, de la intersecția cu Autostrada „Soarelui” A2 și până la A1 spre Pitești.

Aproximativ 10 km din Lotul 2 Nord A0 vor fi dați în trafic înainte de 1 decembrie

După ce a verificat stadiul lucrărilor de pe șantierele Autostrăzii Bucureștiului A0, sectorul de nord, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a susținut o conferință de presă în care a vorbit și despre darea în trafic a Lotului 2, primul tronson al A0 care va fi deschis pentru șoferi.

Este vorba despre cei aproximativ 10 kilometri din cei 19 din Lotul 2 Nord A0, între DN1 și Autostrada A3.
Grindeanu a anunțat vineri, 17 noiembrie, că săptămâna viitoare CNAIR o să înceapă toate procedurile pentru recepție. Tronsonul va fi dat în trafic înainte de 1 Decembrie.

Acești 10 kilometri sunt gata. Săptămâna viitoare, colegii din CNAIR vor începe toate procedurile de recepție, astfel încât, înainte de 1 Decembrie…la finalul acestei luni, să putem să dăm în circulație Lotul 2 Nord al A0.

Potrivit termenelor contractuale, pe Autostrada Bucureștiului A0, cu o lungime totală de 100,7 km, șoferii ar trebui să poată circula până la finalul lui 2026, a mai spus Sorin Grindeanu.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies