VIDEO Scene de film, turnate în București și Ploiești, în noua ecranizare a romanului lui Jules Verne „Ocolul pământului în 80 de zile”

12 ian. 2022
1273 Afișari
VIDEO Scene de film, turnate în București și Ploiești, în noua ecranizare a romanului lui Jules Verne „Ocolul pământului în 80 de zile”
VIDEO Scene de film, turnate în București și Ploiești, în noua ecranizare a romanului lui Jules Verne „Ocolul pământului în 80 de zile”

Bucureștiul le-a oferit producătorilor noii ecranizări a celebrului roman al lui Jules Verne „Ocolul pământului în 80 de zile” locul perfect pentru a recrea atmosfera anului 1872 din Paris, Londra și Vestul Sălbatic din Statele Unite ale Americii. Scene importante din acest serial au fost turnate în București, Mogoșoaia, dar și la Ploiești în Palatul Culturii, scrie Libertatea, citând revista britanică CN Traveller.

Capitala București a oferit producției atât locații, cât și decoruri de studio, iar arhitectura cu influență franceză a Centrului Vechi a făcut ca secvența extinsă a primului episod, din Paris, să fie relativ ușoară. „Londra a fost o provocare. După multe căutări, am găsit strada lungă, în spatele Universității, care să semene cu celebrul Pall Mall londonez”, a mărturisit regizorul Steve Barron.

În România, producătorii au ales pentru filmări capitala București, cu Centrul Vechi și Piața Universității, interiorul și exteriorul Palatului Culturii din Ploiești, transformat de scenografi în Gara Centrală din New York, locul de unde, în 1872, a început călătoria personajelor, dar și un viaduct din satul Homorâciu, județul Prahova.

Alte locuri unde s-a filmat în România: Mogoșoaia, satul Homorâciu (Prahova) și Palatul Culturii din Ploiești

Interiorul și exteriorul Palatului Culturii din Ploiești a fost transformat de scenografi în Gara Centrală din New York. „Cea mai inteligentă mișcare dintre toate a fost, însă, folosirea Palatului Culturii din Ploiești, un oraș la nord de București care s-a îmbogățit prin producția de petrol în secolul al XIX-lea și are clădiri monumentale”, conchid editorii revistei britanice, citați de Libertatea.

Captură foto: Palatului Culturii din Ploiești 
Captură foto: Palatului Culturii din Ploiești

Locul prăbușirii balonului, la Brindisi, a fost, de fapt, un câmp de lângă Mogoșoaia, Ilfov. Secvența palpitantă a traversării trenului pe un viaduct din India care nu poate susține greutatea garniturii a fost filmată lângă micuțul sat Homorâciu, Prahova, aflat pe DN1 A, pe drumul spre stațiunea Cheia și spre Brașov. Trenul, pe viaductul de la Homorâciu. De asemenea, scenele din Vestul Sălbatic au fost filmate nu în căldura Africii de Sud, ci pe un platou din București.

„Gama provocatoare de locații necesare a fost obținută din doar două țări, Africa de Sud și România”, notează CN Traveller, care remarcă „peisajele extrem de versatile din România”, care au recompus atmosfera de la Londra, Parisul, orașul britanic Liverpool sau metropola New York.

 

Serialul, o coproducție Anglia, Franța și Germania, a fost cumpărat de BBC și este difuzat din data de 2 ianuarie. Miniseria are opt episoade. Filmările, întrerupte din cauza pandemiei, au fost reluate în toamna lui 2020 și finalizate anul trecut.

Distribuția serialului „Ocolul pământului în 80 de zile”

Rolul exploratorului britanic Phileas Fogg, care, în urma unui pariu își asumă provocarea de a înconjura globul în 80 de zile, este jucat de David Tennant („Broadchurch”, „Dr. Who”), un actor scoțian de televiziune, cinematografie și teatru.

Rolul valetului Jean Passepartout este interpretat de francezul Ibrahim Koma („Je Suis Daddy”, „Mother is Wrong”). Fogg mai este însoțit în aventura sa de jurnalista aspirantă Abigail Fix, interpretată de nemțoaica Leonie Benesch („The Crown”).

 

Cookies