VIDEO | Șase pasaje ar putea fi gata în 2023. Patru se află în București, iar alte două pe Centura Capitalei. Imagini cu stadiul lucrărilor

14 mart. 2023
1350 Afișari
VIDEO | Șase pasaje ar putea fi gata în 2023. Patru se află în București, iar alte două pe Centura Capitalei. Imagini cu stadiul lucrărilor
VIDEO | Șase pasaje ar putea fi gata în 2023. Patru se află în București, iar alte două pe Centura Capitalei. Imagini cu stadiul lucrărilor | Sursă foto: Captură YouTube: Ionut Ivasca

Începând din acest an, în București ar putea exista șase noi pasaje rutiere al căror scop este de a fluidiza traficul extrem de aglomerat din oraș. Acestea sunt realizate în zone intens circulate, astfel că șoferii ar putea evita traficul la orele de vârf.

Șase noi pasaje ar putea apărea în București anul acesta

Primul pasaj ce ar putea fi inaugurat în 2023 este cel ce se realizează în Sectorul 4 al Capitalei. Pasajul Europa Unită se realizează la intersecția Bulevardele Metalurgiei, Alexandru Obregia și Strada Turnu Măgurele.

Pasajul are rolul de a decongestiona intersecția extrem de aglomerată. Astfel că, după realizarea acestuia, șoferii care circulă pe Strada Turnu Măgurele nu vor mai fi nevoite să intre în intersecție de la sol.

Autorizația de construire pentru acest pasaj a fost emisă în data de 21 februarie 2021, termenul limită pentru realizarea pasajului fiind de 18 luni. Astfel că, după cum este scris pe panourile de pe șantier, lucrările ar trebui să fie finalizate până la data de 4 aprilie, transmite SpotMedia.ro.

În data de 22 februarie 2023, primarul Daniel Băluță anunțat că muncitorii turnau prima placă de beton la calea de rulare a pasajului.

Iată cele mai recente imagini cu șantierul de la Pasajul Metalurgiei:

Pasajele ce se realizează pe Bulevardul Pallady

Primăria Sectorului 3 a demarat lucrările de realizare a două pasaje rutiere. Ambele sunt realizate pe Bulevardul Theodor Pallady.

Primul pasaj se realizează în zona străzii Nicolae Teclu, lângă complexul comercial Ikea Pallady – Auchan – Metro. Acesta face legătura cu Autostrada A2. Astfel că, cei care intra în București și cei care merg spre mare nu se vor mai intersecta cu șoferii de la sol.

Pasajul Ikea ar urma să fie gata până la începerea sezonului estival. Mai precis, acesta putea fi dat în folosință începând cu data de 1 mai 2023.

Iată cele mai noi imagini de la Pasajul Ikea:

Cel de-al doilea pasaj este cel ce se realizează la intersecția dintre Bulevardul Theodor Pallady și Drumul între Tarlale. Mai exact, acesta se află la ieșirea de pe Autostrada A2.

Realizarea pasajului a fost începută în luna aprilie a anului trecut, iar acesta ar putea fi terminat până în luna aprilie a acestui an, după cum anunță primarul S3, Robert Negoiță.

Pasajul Doamna Ghica ar putea fi gata în această vară

Lucrările pentru realizarea pasajului de la Doamna Ghica au fost începute în anul 2019. Cu toate că termenul dat inițial pentru realizarea acestui proiect de infrastructură era de 1 an de zile, pasajul nu a fost finalizat din acum.

La finalul lunii februarie 2023 a fost finalizată montarea tablierului metalic. Următoare etapă de execuție presupune montarea de traverse și pregătirea suprafeței de rulare. După cum a declarat directorul Trustului de Clădiri Metropolitane, Pasajul Doamna Ghica urmează să fie inaugurat în decursul acestei veri.

Două noi pasaje ar putea fi inaugurate peste Centura Capitalei

Unul dintre pasajele pe care bucureștenii pot spera să circule de anul acesta este Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei. Cu toate că acesta trebuia să fie gata deja din decembrie 2022, lucrările au fost întârziate, iar acum, în martie 2023, încă se lucrează.

Luni, 13 martie 2023, Horațiu Cosma, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, anunța că o placă de beton de la acest giratoriu suspendat se sparge. Acest lucru ar putea duce la alte întârzieri ale termenului de finalizare. Horațiu Cosma susține că în acest ritm, lucrările nu vor fi finalizate nici anul acesta.

Chiar și așa, există totuși posibilitatea ca până la finalul anului 2023 Pasajul Berceni să fie terminat și dat în folosință. La acest moment, mare parte (trei sferturi) din lucrare este deja terminată.

Iată cele mai noi imagini de la Pasajul Berceni, filmate cu ajutorul unei drone:

Ultimul pasaj ce ar putea fi inaugurat în acest an este Pasajul Olteniței. În luna ianuarie, Irinel Ionel Scrioșteanu anunța că au fost reluate lucrările. De asemenea, secretarul de stat anunța că atunci că constructorul și-a asumat finalizarea lucrărilor până în aprilie 2023.

Iată imagini cu stadiul lucrărilor de la Pasajul Olteniței, filmate cu doar câteva zile în urmă:

Cu puțin noroc, toate aceste șase pasaje rutiere ce se realizează în București și pe DNCB ar putea fi gata până la finalul anului 2023.

Cookies