VIDEO | Șantierul de la Podul Grant, primele imagini aeriene de când a fost închis. Câteva utilaje la lucru, trafic infernal pe lângă, trenuri ruginite și abandonate dedesubt

20 nov. 2023
510 Afișari
VIDEO | Șantierul de la Podul Grant, primele imagini aeriene de când a fost închis. Câteva utilaje la lucru, trafic infernal pe lângă, trenuri ruginite și abandonate dedesubt
VIDEO | Șantierul de la Podul Grant, primele imagini aeriene. Câteva utilaje la lucru, trafic infernal pe lângă, trenuri ruginite și abandonate dedesubt | Sursa foto: Ionuț Ivațca/Youtube

A trecut o lună și un pic de când șantierul de la Podul Grant a intrat în probabil cea mai supărătoare etapă a lucrărilor: aceea care presupune închiderea completă a circulației rutiere pe un sens, dinspre Crângași spre strada Turda.

Dacă, în prima săptămână, unul din două motive de enervare maximă în oraș avea legătură cu haosul și cu blocajele provocate de situația de la Podul Grant, trecerea timpului face a transformat și această realitate iritantă în ceva cu care, nu-i așa, ne-am cam obișnuit.

Dar devine instantaneu insuportabil atunci când linia 41, care încă mai circulă pe pod și care a rămas singura legătură directă între trei cartiere (Militari, Drumul Taberei, Crângași) și nordul Bucureștiului) are te miri ce problemă și tramvaiele sunt, brusc, blocate.

S-a întâmplat iar în această dimineață, când s-a stricat un macaz și tramvaiele 41 au fost blocate pe ambele sensuri.

VIDEO | Șantierul de la Podul Grant, primele imagini aeriene de când a fost închis

Lucrările de consolidare a Podului Grant au fost reluate de Primăria Capitalei în această vară, în luna august, după ce au fost oprite vreme de 3 ani din cauză de lipsă de bani. Termenul de finalizare este 24 de luni, iar investiția este de 65 milioane lei.

La mijlocul lunii octombrie, traficul rutier a fost complet închis pe sensul Crângași-Turda, pe unde mai circulă acum doar tramvaiele 41.

Acum, Ionuț Ivașca publică, pe contul său de Youtube, imagini cu șantierul de la Podul Grant, așa cum arată el acum, la final de toamnă. Imaginile arată câteva utilaje pe pod, traficul aglomerat de pe lângă și de pe sub acesta, dar putem vedea și șiruri de vagoane de tren vechi, ruginite și abandonate pe calea ferată pe care Podul Grant o traversează.

Când se reia circulația pe Podul Grant

La sfârșitul lunii trecute, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, declara că lucrările de consolidare sunt în grafic, iar termenul asumat – reluarea circulației în luna martie 2024 – va fi respectat.

Nicușor Dan spunea, totuși, că reluarea circulației nu înseamnă și că în martie se vor finaliza integral lucrările de consolidare a podului, ci doar cele care afectează traficul și circulația tramvaiului. Adică lucrările la linia de tramvai și la benzile principale de circulație dinspre Crângași spre Turda.

Celelalte lucrări au termen de finalizare, conform contractului, în primăvara lui 2025.

Îți recomandăm să citești, pe același subiect, și:

Cookies