VIDEO | Șantierul de la Podul Grant, etapa pe bibilit lent, dar atent. Un muncitor cocoțat pe un ansamblu scară-schelă astupă găurele cu mistria, cam cum gletuim și noi acasă

19 oct. 2023
11774 Afișari
VIDEO | Șantierul de la Podul Grant, etapa pe bibilit lent, dar atent. Un muncitor cocoțat pe un ansamblu scară-schelă astupă găurele cu mistria, cam cum gletuim și noi acasă
VIDEO | Șantierul de la Podul Grant, etapa pe bibilit lent, dar atent. Un muncitor cocoțat pe un ansamblu scară-schelă astupă găurele cu mistria, cam cum gletuim și noi acasă | Sursa foto: Bojinca Militeanu/TikTok

Bună ziua și bine v-am găsit la poale de Podul Grant, loc zilnic de întâlnire turbată pentru o treime (more or less) din bucureștenii care au marele ghinion să aibă drum musai din Crângași, Drumul Taberei sau Militari spre nordul Capitalei.

Idei de afaceri conexe coșmarului de la Podul Grant

Înainte de a discuta despre ritmul lucrărilor și deznădejde colectivă, o propunere: pe aceste trasee ale statului disperat în ambuteiaje, s-ar putea dezvolta o microindustrie foarte utilă, cu street-food delivery (tonete din km în km), cu coffee trucks, ba chiar e posibil să meargă și ceva frizerii mobile. Pentru doamne, probabil că ar funcționa coafat lejer din mers sau mani simplă. Tot despre servicii mobile vorbim.

Domnul nostru primar general matematician Nicușor Dan a zis ceva despre balamuc în fix a treia zi după ce Podul Grant s-a închis complet pentru mașini, cum zicea și la scripturile de la PMB.  A zis că  „s-a făcut o estimare care s-a dovedit a fi nerealistă”. (acest impersonal „s-a făcut” este MINUNAT! Mai puțin cazul în care estimarea s-a făcut singură, adică pe sine, se)

Efectiv, ne spune (fără să ne spună fix așa) că nimeni nu se aștepta să se sugrume orașul când închis singura cale de acces a oamenilor din 3 (trei) cartiere către nordul Bucureștiului.

Revenind la lucrurile concrete și serioase..

Șantierul de la Podul Grant, etapa de bibilit lent sau de gletuit cu mistria

Dacă sunteți în continuare blocați în trafic, probabil mai aveți încă vreo 5 minute la dispoziție, că în sfârșit am ajuns la promisiunea din titlu: imaginile cu muncitorul care dă cu glet sau cu ceva, dar sigur mânuiește mistria la Podul Grant. L-a suprins un domn cu cont de TikTok, a filmat  și a publicat.

Din cele 5 minute despre care vorbeam mai sus, rezervați 1 min 30 pentru vizionare, restul timpului merge folosit pentru reacții.  Let’s play!

Și, fiindcă tot am zis de reacții, spuicuim din comentariile făcute de oameni la vederea imaginilor.

  • Gata, s-a terminat șmecheria! L-au consolidat pentru încă 25 de ani! 
  • Stâlpul ăla de susținere iese la lavabilă 
  • De aceea e gata in 6 luni,  le ia mult la mistrie!
  • Pe partea ailaltă se dă cu pensula. FELICITĂRI!
  • Urmează tapet 3D!
  • Pune și polistiren?

De luni, 14 octombrie 2023, Podul Grant a intrat într-o nouă etapă a lucrărilor de reabilitare: punerea în siguranță. Această fază  presupune închiderea  completă a traficulului rutier general, pe sensul dinspre Crângași spre strada Turda, vreme de 6 luni. Doar tramvaiul 41 mai circulă și, în aceste condiții, tramvaiul 41 rămâne, până la primăvară, singura legătură directă dintre cartierele Drumul Taberei, Militari și Crângași cu zona de Nord  

Îți recomandăm să citești și:

Cookies