VIDEO | S-au plantat primii 10 copaci din proiectul „Coroană Verde pentru Regina Elisabeta”. Ceilalți pomi așteaptă avize de la Direcția de Mediu și Ministerul Culturii

12 feb. 2024
1078 afișări
VIDEO | S-au plantat primii 10 copaci din proiectul „Coroană Verde pentru Regina Elisabeta”. Ceilalți pomi așteaptă avize de la Direcția de Mediu și Ministerul Culturii
VIDEO | S-au plantat primii 10 copaci din proiectul „Coroană Verde pentru Regina Elisabeta”. Ceilalți pomi așteaptă avize de la Direcția de Mediu și Ministerul Culturii | Captură video: Facebook - Străzi pentru Oameni

Au început să fie plantați copacii prevăzuți în proiectul „Coroană Verde pe Bulevardul Regina Elisabeta”, inițiat de ONG-ul Străzi pentru Oameni.

10 copaci au fost plantați pe Bd. Regina Elisabeta

„Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” a câștigat în anul 2022 concursul de bugetare participativă al Municipalității și este în curs de implementare.

De plantarea copacilor se ocupă Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB).

Străzi pentru Oameni a transmis, pe pagina de Facebook, că pe Bd. Elisabeta au apărut deja 10 copaci, plantați printr-un parteneriat între Primăria Capitalei și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Pentrul restul copacilor se așteaptă avize de la Direcția de Mediu și de la Ministerul Culturii.

Bucureștiul e mai aproape cu câțiva copăcei de a avea o Coroană Verde pe Bulevardul Regina Elisabeta. Noi am ieșit la plimbare și am numărat 10 noi copaci, plantați printr-un parteneriat PMB cu ASSMB.

Pentru restul copacilor încă se așteaptă avize de la Direcția de Mediu și de la Ministerul Culturii. E un proces extrem de lent și anevoios, dar sperăm că Primăria și ALPAB vor finaliza plantările în această primăvară.

Ce copaci se plantează

În septembrie 2023, Străzi pentru Oameni transmitea că PMB și ALPAB vor planta copacii cel târziu în primăvara acestui an.

PMB și ALPAB ne-au asigurat că se vor planta copacii în această toamnă, cel târziu în primăvara anului 2024 în cazul în care nu primim avizele de la Ministerul Culturii și Direcția de Mediu la timp.

Conform studiului dendrologic-peisagistic și studiului geotehnic realizate ca parte a proiectului, sunt preferate în acest moment următoarele soiuri:

  • Frasin – pe cea mai mare parte din aliniament,
  • Mesteacăn – pentru zona de la Universitate,
  • Carpen sau Ginko Biloba – pentru zona din fața Parcului Cișmigiu.

Circumferința lor va fi de 22-28 cm, așa cum impune Direcția de Mediu.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies