VIDEO | S-au aprins luminile pe Pasajul Berceni, pentru prima dată. Azi ar fi trebuit inaugurat, dar darea în trafic a fost amânată pe săptămâna viitoare

15 iun. 2023
6763 Afișari
VIDEO | S-au aprins luminile pe Pasajul Berceni, pentru prima dată. Azi ar fi trebuit inaugurat, dar darea în trafic a fost amânată pe săptămâna viitoare
VIDEO | S-au aprins luminile pe Pasajul Berceni, pentru prima dată. Azi ar fi trebuit inaugurat, dar darea în trafic a fost amânată pe săptămâna viitoare. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scrioșteanu

Miercuri noapte s-au aprins luminile pentru prima dată pe Pasajul Berceni de pe Centura Bucureștiului. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor anunță că se fac ultimele lucrări, pregătiri și teste necesare pentru darea în trafic.

Circulația pe Pasajul Berceni ar fi trebuit să se deschidă miercuri, 15 iunie, dar săptămâna trecută, Scrioșteanu a anunțat că inaugurarea se amână iar.

Au fost aprinse luminile pe Pasajul Berceni

Se aprind luminile pentru prima dată pe Pasajul Berceni, a anunțat seara trecută Irinel Ionel Scrioșteanu pe Facebook.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor spune că a rămas puțin timp până când șoferii vor putea circula pe Pasajul Berceni, iar acum se fac ultimele lucrări, pregătiri și teste necesare pentru darea în trafic.

A început să fie testat sistemul de iluminat public în toate zonele pasajului, rampe și girația suspendată. În total, au fost montați 183 de stâlpi și 267 de lămpi.

Dotările sistemului de iluminat public:

  • telegestiune, care permite reglarea intensității luminii în funcție de trafic;
  • lămpi LED;
  • reducerea fluxului luminos (diming) al aparatelor de iluminat LED;
  • soft cu comandă la distanță preprogramat, care permite reducerea intensității luminii pe segmente de lămpi.

Când ar urma să fie dat în trafic

La finalul lunii mai, Scrioșteanu a anunțat că termenul taxim pentru darea în trafic este 15 mai. Însă, săptămâna trecută, la data de 8 iunie 2023, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a anunțat că se amână deschiderea și a transmis noua dată pentru darea în trafic:

La începutul săptămânii viitoare, vor începe procedurile de pre-recepție și recepție a obiectivului, iar în funcție de durata testelor, verificărilor și încercărilor a lucrărilor efectuate, materialelor folosite, precum și a verificării documentelor tehnice din faza de execuție, se va stabili data de dare în trafic pentru săptămâna 19-25 iunie, cel mai probabil, pentru 24 iunie.

Astfel, săptămâna viitoare, cel mai probabil sâmbătă, 24 iunie 2023, șoferii ar urma să circule pe Pasajul Berceni.

Cookies