VIDEO | S-au aprins becurile pe Pasajul Domnești. Constructorii și autoritățile fac ultimele pregătiri pentru inaugurarea de peste 13 zile

02 nov. 2022
996 Afișari
VIDEO | S-au aprins becurile pe Pasajul Domnești. Constructorii și autoritățile fac ultimele pregătiri pentru inaugurarea de peste 13 zile
VIDEO | S-au aprins becurile pe Pasajul Domnești. Constructorii și autoritățile fac ultimele pregătiri pentru inaugurarea de peste 13 zile. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scrioșteanu

A început numărătoarea inversă până la momentul în care va fi dat în trafic, iar aseară s-au aprins becurile pe Pasajul Domnești. Autoritățile realizează testele finale și ultimele pregătiri. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu a publicat primele imaginile de la pasajul Domnești cu iluminatul aprins.

S-au aprins becurile pe Pasajul Domnești. AMR 13 zile

Mult a fost, puțin a mai rămas până la momentul în care pasajul Domnești va fi dat în trafic. Au început să fie realizate ultimele teste și pregătiri finale, iar seara trecută a fost testat sistemul de iluminat public în toate zonele pasajului, rampe și girația suspendată. În total, au fost montați 256 de stâlpi de iluminat, transmite Irinel Ionel Scrioșteanu pe Facebook.

Dotările sistemului de iluminat public:

  • telegestiune – intensitatea luminii va putea fi reglată în funcție de trafic, pentru a economisi energia electrică,
  • lămpi LED – acestea vor consuma în total maximum 22 kw/h.

„De acum, este mai ușor să se lucreze și în timpul nopții pentru finalizarea lucrărilor și pregătirea pentru darea în trafic din 15 noiembrie”, spune secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Teste de încercare a suprastructurii pasajului

Tot marți, 1 noiembrie, au început și testele de încercare a suprastructurii pasajului Domnești:

„reprezintă o metodă de verificare practică, în care se urmărește determinarea comportamentului real al structurii prin încercare”, explică Scrioșteanu.

Încercarea pasajului se realizează în două etape:

  • Încercare statică, prin intermediul unui convoi de vehicule de mare tonaj, a câte 28 tone fiecare. Camioanele au fost poziționate astfel încât să se realizeze echivalentul a 85% din încărcarile frecvente din normele Eurocode, iar pentru o interpretare cât mai corectă a rezultatelor, s-a folosit atât câte un camion pe banda de circulație, cât și două camioane, aflate la o distanță de 7 metri.
  • Încercare dinamică, care se realizează prin intermediul unui vehicul dispus pe centrul podului, care va rula cu o viteză constantă de 30 km/h, trecând peste obstacole preamplasate.

Cookies