VIDEO | S-a deschis circulația pe noul tronson din Autostrada Bucureștiului – A0. Un TIR a fost primul autovehicul care a străbătut cei 13 noi kilometri din sudul Capitalei

15 apr. 2024
4397 afișări
VIDEO | S-a deschis circulația pe noul tronson din Autostrada Bucureștiului - A0. Un TIR a fost primul autovehicul care a străbătut cei 13 noi kilometri din sudul Capitalei
VIDEO | S-a deschis circulația pe noul tronson din Autostrada Bucureștiului - A0. Un TIR a fost primul autovehicul care a străbătut cei 13 noi kilometri din sudul Capitalei | Sursă foto: Captură Irinel Scrioșteanu-Facebook

În urmă cu puțin timp, a fost dat în circulație un nou tronson din Autostrada Bucureștiului (A0). Mașinile au putut să circule pe acest tronson de drum începând cu ora 14:00. Secretarul de stat la Ministerul Transporturilor a publica o filmare cu primele mașini care trec de acest nou drum.

S-a deschis circulația pe noul tronson din A0

Începând de astăzi, 15 aprilie 2024, bucureștenii pot circula pe un nou tronson din A0 Sud. Acest segment are o lungime de 13 km, fiind cuprins între DN4 Șoseaua Olteniței și DN5 Jilava (Lotul 1 și Lotul 2 al A0 Sud).

Cu toate că darea în trafic a acestui tronson reprezintă un motiv de bucurie pentru șoferi, acesta a fost inaugurat cu o întârziere de jumătate de an față de termenul inițial. Mașinile ar fi trebuit să poată circula pe acest drum încă din octombrie 2023.

Irinel Ionel Scrioșteanu a postat pe pagina sa de Facebook o filmare cu primele vehicule care străbat proaspăt inauguratul tronson. Iată imaginile:

Tronsonul ce a fost inaugurat astăzi, 15 aprilie 2024, este format din:

  • Segmentul de 6 kilometri, finalizat de constructorul turc Alsim Alarko; este parte din A0 Sud Lotul 1 (16,93km).
  • Segmentul de aproximativ 6,3 kilometri din Lotul 2 al A0.

Lucrările pentru bucata de autostradă ce face parte din Lotul 2 al Autostrăzii Bucureștiului au fost finalizate încă de la finalul anului trecut, din luna decembrie. Cu toate astea, segmentul nu a putut fi dat în trafic deoarece nu exista o continuare finalizată.

Astfel că, șoferii au fost nevoiți să aștepte câteva luni în plus pentru a putea circula pe acest drum.

Prin intermediul acestui tronson din A0 se va putea circula între DN6 Bragadiru și DN4 Popești-Leordeni, la nivel cu autostrada, fără să fie necesară tranzitarea actualei Centuri a Capitalei.

Conform informațiilor oferite de secretarul de stat, șoferii vor putea ocoli U.A.T.-urile: Bragadiru, Cornetu, Măgurele, Jilava, 1 Decembrie, Vidra, Berceni și Popești-Leordeni.

Cookies