VIDEO | Rotocoale de fum negru se ridică de peste Sintești, „capitala” gunoaielor arse de lângă București. „E de mii de ori mai înecăcios decât canicula”, spune Berceanu

21 iun. 2024
378 afișări
VIDEO | Rotocoale de fum negru se ridică de peste Sintești, „capitala” gunoaielor arse de lângă București. „E de mii de ori mai înecăcios decât canicula”, spune Berceanu
VIDEO | Rotocoale de fum negru se ridică de peste Sintești, „capitala” gunoaielor arse de lângă București. „E de mii de ori mai înecăcios decât canicula”, spune Berceanu. Sursa foto: Captura ecran Facebook / Octavian Berceanu

Fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, a postat vineri pe Facebook imagini de la Sintești, localitatea de lângă București vestită pentru cantitățile mari de cabluri și deșeuri care sunt arse ilegal, și care afectează calitatea aerului și sănătatea locuitorilor din Capitală. În videoclipul postat de Berceanu se pot observa nori groși de fum negru care sunt ridicați și împrăștiați de vânt, și care combinați cu canicula, sunt o rețetă periculoasă pentru bucureșteni.

Octavian Berceanu, specialist în politici de mediu și fost comisar-șef al Gărzii Naționale de Mediu, a postat vineri la prânz pe contul său de Facebook un videoclip de la marginea Bucureștiului, din localitatea Sintești, care a devenit vestită în ultimii ani pentru arderile ilegale de cauciucuri, deșeuri și cabluri, care emană în aer fum toxic și care afectează în mod direct sănătatea bucureștenilor.

„E caniculă, e sufocant, dar nu suficient de rău!”, spune Octavian Berceanu

Berceanu scrie în postarea sa faptul că bucureștenii sunt afectați atât de caniculă și de temperaturile sufocante, cât și de fumul toxic provenit de la Sintești.

„E caniculă, e sufocant, dar nu suficient de rău! Fumul din Sintești vine grăbit, sub radarul autorităților, spre București! Dacă simți că te sufoci in Metropolă și dai vina pe caniculă nu-i chiar așa. Fumul greu de cabluri arse e de mii de ori mai înecăcios decât canicula.”, scrie Berceanu pe Facebook.

În continuarea postării, fostul comisar-șef al Gărzii de Mediu spune că fumul de la deșeurile arse are efecte puternice asupra sănătății cetățenilor, care sunt adesea puse pe seama caniculei.

„Canicula din Grecia nu dă astm copiilor și nu te face să simți că-ți pocnește capul. Fumul de la cablurile arse te trimite în spital, unde medicii îți vor recomanda niște hidratare și stat la umbră, fără să ia în calcul otrava din aer.”

CITEȘTE ȘI

Cookies