VIDEO | Robert Negoiță s-a dus iar la Piața Unirii. Acum nu mai e șocat, e dezamăgit de Primăria Generală în cearta cu bordurile și copăceii. „Nu mai fiți atât de rrrăi!”

03 apr. 2023
17757 Afișari
VIDEO | Robert Negoiță s-a dus iar la Piața Unirii. Acum nu mai e șocat, e dezamăgit de Primăria Generală în cearta cu bordurile și copăceii.
VIDEO | Robert Negoiță s-a dus iar la Piața Unirii. Acum nu mai e șocat, e dezamăgit de Primăria Generală în cearta cu bordurile și copăceii. "Nu mai fiți atât de rrrăi!". Sursa foto: captură video/ Facebook - Robert Negoita

Săptămâna lui Robert Negoiță a început cu o vizită la Piața Unirii. Primarul Sectorului 3 este dezamăgit de Primăria generală, în special de primarul Capitalei, pentru că au fost oprite lucrările din zonă, ele fiind făcute fără autorizație, iar șantierul a rămas „înghețat”.

Robert Negoiță s-a dus iar la Piața Unirii

Primarul Sectorului 3 a făcut un live pe pagina de Facebook, în care le explică bucureștenilor ce se întâmplă cu lucrările de amenajare din centrul Capitalei. Robert Negoiță este dezamăgit de Primăria Generală a Capitalei, inclusiv de Nicușor Dan, pentru că șantierul de la Piața Unirii nu se continuă, astfel încât lucrările să fie finalizate.

Negoiță spune că PS3 a avut acordul verbal din partea PMB pentru aceste lucrări. Însă, reamintim că, în februarie, Primăria Capitalei a amendat Primăria Sectorului 3 cu 10.000 de lei pentru lucrările din Piața Unirii pentru că au fost făcute fără autorizație și fără drept.

Edilul spune că, de când lucrările au fost oprite, municipalitatea nu a mai făcut nimic. Însă, reamintim că, tot în februarie, pe lângă amendă, Poliția Locală București a dispus oprirea lucrărilor și aducerea amplasamentului la starea inițială.

Negoiță își dorește, în continuare, ca PS3 să reia și să ducă lucrările la bun sfârșit: „Ori o faceți voi de la Primăria Generală, ori lăsați-ne pe noi”.

Declarația integrală a Primarului Sectorului 3

Suntem în centrul Capitalei, km 0, Piața Unirii – cea mai importantă zonă din București, evident, și din România. Ei bine, aici, noi, Primăria Sectorului 3 am făcut niște amenajări, după ce ne-am luat acordul verbal din partea Primăriei Generale, al primarului General și am făcut chestiunile astea…

Vă mai amintiți cum arăta aici? Era un deșert, erau niște dale desprinse, stricate, o chestie dezordonată rău! Și iată, e adevărat…aceste spații verzi care sunt foarte tinere, doar ce le-am amenajat…sunt plante tinere, dar care se vor dezvolta și vor fi așa niște jardiniere mari, bogate, cu verdeață.

Cu pavaj schimbat, vă mai amintiți cum arăta pavajul ăsta spart? Câte sesizări, câți oameni nu s-au împiedicat, au ajuns la ortopedie, la spital, cu picioare rupte…Rău! Să nu mai discutăm de aspect. Și iată, aici. Unde nu era fir de iarbă, uitați ce frumos au început să înfrunzească acești minunați mesteceni.

Ei bine, aici, unde începusem noi să facem așa frumos cum ați văzut, n-a suportat Primăria Generală , nu-i place când e frumos. Vor să fie așa. De mai bine de o lună de zile e așa. Eu mă gândeam că intră dânșii și refac, că sunt în stare să facă ceva.

Ei bine, nu! Pur și simplu ne-au blocat pe noi, ne-au oprit pe noi să continuăm treaba, să refacem pavajul, să refacem să fie frumos…toată zona, și nici dânșii nu sunt în stare să o facă. O spun cu foarte mult regret.

Sper, să le dea bunul Dumnezeu minte și înțelegere…că e nevoie ca, aici, în Piața Unirii, unde trec zeci de mii de oameni, zilnic, să nu-l lăsăm să arate așa. Ori o faceți voi de la Primăria Generală, ori lăsați-ne pe noi să o facem pentru că nu-i normal să arate așa, la km 0 al României, în centrul Bucureștiului.

Să vă dea gândul bunul Dumnezeu și să nu mai fiți atât de răi. Nici voi nu faceți, nici pe alții nu lăsați să facă. Și când spun asta, mă refer la primarul general/ Primărie Generală. Îmi pare rău că a trebuit să fac acest live, dar am nenumărate sesizări, oameni care mă întreabă „Ce se întâmplă la Piața Unirii?”, inclusiv cei care au magazinul aici. Și pe bună dreptate, nu mai suportă să aibă aici șantier, a transmis Robert Negoiță pe Facebook.

VIDEO

Cookies