VIDEO | Robert Negoiță continua amenajările de la Piața Unirii. Edilul a plantat palmieri în zonă: Sunt plante aclimatizate, vor rezista și iarna

14 mai 2023
752 Afișari
VIDEO | Robert Negoiță continua amenajările de la Piața Unirii. Edilul a plantat palmieri în zonă: Sunt plante aclimatizate, vor rezista și iarna
Robert Negoiță continua amenajările de la Piața Unirii. Edilul a plantat palmieri în zonă: Sunt plante aclimatizate, vor rezista și iarna | Sursă foto: Captură Facebook-Robert Negoiță

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat că echipele din cadrul ADP S3 au plantat, sâmbătă după amiază, palmieri în Piața Unirii. Edilul anunță că plantele sunt aclimatizate și că rezistă la temperaturi negative fără probleme.

Robert Negoiță aduce palmieri la Piața Unirii

Cu toate că lucrările de la Piața Unirii sunt executate de către administrația condusă de Robert Negoiță fără aprobarea PMB, edilul continuă să facă modificări în zona respectivă.

După instalarea gazonului în spațiile verzi create în centrul orașului, edilul Sectorului 3 a anunțat sâmbătă, 13 mai 2023, că a plantat palmieri în acestea. Primarul anunță că plantele sunt aclimatizate. Astfel că, acestea pot rezista până la temperaturi de -20 de rade Celsius.

Arborii specifici zonelor tropicale de pe glob vor putea fi admirați de acum în Piața Unirii.

Uitați cu ce surpriză venim. La Piața Unirii vom avea palmieri. Lucrează aici colegii pentru a pune aceste plante minunate ce ne plac atât de mult și cu care ne pozăm de fiecare dată când plecăm din țără.

Câteva cuvinte despre acești palmieri: Sunt plante aclimatizate. Specialiștii ne asigură că vor trăi inclusiv pe perioada iernii. Ajung să nu aibă probleme până la -15, -20 de grade Celsius. Când a fost ultima dată când în București au fost -20 de grade? Hai să fim serioși. Când ne uitam ne bilanț ne dăm seama că riscul de a coborî sub -10 grade este minor.

În caz de nevoie putem să venim să-i împachetăm, dacă știm că va veni un val de aer rece. Costă foarte puțin. Până în 1.000 de lei bucata, cu transport și TVA. Avem garanția prin contract că. dacă moare unul, acesta va fi înlocuit, declară Robert Negoiță.

PMB a amendat Primăria Sectorului 3

În luna februarie a acestui an Primăria Sectorului 3 a fost amendată cu suma de 10.000. De asemenea, pe lângă amendă, Poliția Locală a dispus oprirea lucrărilor.

Administrația publică a fost de asemenea înștiințată că trebuie să aducă amplasamentul la starea inițială. Cu toate astea lucrările sunt în desfășurare și la acest moment, iar locul nu a fost adus la stare de dinainte de acestea.

PS3 nu are dreptul de a efectua lucrări în această zonă. Mai mult decât atât, administrația publică nu are autorizație din partea PMB, zona respectivă fiind administrată de municipalitate.

Cookies