VIDEO | Robert Negoiță a coborât la metrou, în stație la Unirii, și-a rămas mirat, aproape că șocat: Arată foarte rău, nu știam, recunosc, eu nu merg des cu metroul

03 mart. 2023
87604 Afișari
VIDEO | Robert Negoiță a coborât la metrou, în stație la Unirii, și-a rămas mirat, aproape că șocat: Arată foarte rău, nu știam, recunosc, eu nu merg des cu metroul
VIDEO | Robert Negoiță a coborât la metrou, în stație la Unirii, și-a rămas mirat, aproape că șocat: Arată foarte rău, nu știam, recunosc, eu nu merg des cu metroul. Sursa foto: Captură Facebook

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a luat metroul și a făcut o vizită la Piața Unirii. A anunțat printr-o filmare că situația se prezintă „rău, foarte rău”, dar că se va face curățenie.

Robert Negoiță, mirat de starea în care se află stația de metrou Piața Unirii

Primarul Sectorului 3 a declarat, într-un video postat pe pagina sa de Facebook, că nu a avut niciodată zonele de metrou și galerii în administrare. Tot ce ține de metrou este gestionat de Metrorex și Ministerul Transporturilor.

Reprezentanții acestor două instituții i-au cerut ajutorul lui Robert Negoiță pentru a reabilita stația de metrou Piața Unirii. La o primă evaluare vizuală pe care a făcut-o chiar acesta, a observat că spațiile de tip chioșc nu sunt funcționale și arată rău.

De asemenea, acesta recunoaște că nu călătorește foarte des cu metroul și în rarele ocazii în care a făcut-o, nu a ajuns până la această stație:

Nu știam exact cum arată, dar am aflat că arată foarte rău și se confirmă că arată foarte rău.

Robert Negoiță a transmis că, în această zonă, se va face curățenie. Metrorex și Ministerul Transporturilor au fost anunțate cu privire la acest lucru de către primar:

Rămâne ideea ca în zilele ce vin, urmează să intrăm și să curățăm. Vă țin la curent cu toate detaliile. Și, sigur, rămânem în contact pe tot ce ține de S3 și de Primaria Sectorului 3.

Piața Unirii ar putea să fie distrusă de un cutremur mare

Tunerile de metrou de sub Piața Unirii sunt puse într-un pericol foarte mare. Planșeul construit peste râul Dâmbovița nu a mai fost reparat din anul 1934, adică perioada în care s-a și instalat, conform Digi 24.

În cazul unui cutremur mare, cea mai mare piață din București s-ar putea prăbuși și ar distruge și tunelurile de metrou din subteran. Betonul din care este realizat planșeul este foarte degradat din cauza timpului, dar și pentru că apa se infiltrează în acesta. Experții spun că este nevoie urgentă de lucrări pentru mkodernizare.

În vara anului 2022 a fost făcută ultima expertiză la placa de beton aflată peste Râul Dâmbovița, fiind realizată de Universitatea Tehnică de Construcții. Specialiștii au descoperit că probleme nu există doar la exterior, ba mai mult, în planșeu există grinzi rupte sau dislocate, betonul este afectat de mucegai și rugină din cauza umezelii și a infiltrării apei.

Autoritățile pot lua în calcul două opțiuni pentru a gestiona aceste lucrări: ori pot începe lucrările pentru consolidarea structurii de rezidență, ori elementul să fie demolat și recunostruit de la zero.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies