VIDEO | Robert Negoiță a coborât iar în stația de metrou Unirii, la chioșcurile care l-au șocat. „Vor fi demolate de sindicatul Metrorex, fără drame și spectacol”

17 mart. 2023
9342 Afișari
VIDEO | Robert Negoiță a coborât iar în stația de metrou Unirii, la chioșcurile care l-au șocat.
VIDEO | Robert Negoiță a coborât iar în stația de metrou Unirii, la chioșcurile care l-au șocat. "Vor fi demolate de sindicatul Metrorex, fără drame și spectacol". Sursa foto: Captură Facebook

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a transmis, din stația de metrou Unirii, noi informații legate de situația chioșcurilor care vor fi desființate. Sindicatul Metrorex va desființa chioșcurile abandonate până la începutul lunii aprilie.

Sindicatul Metrorex va desființa chioșcurile abandonate

După ce Robert Negoiță a declarat, la începutul lunii, printr-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook, că stația de metrou Piața Unirii arată rău din cauza mai multor chioșcuri abandonate, acesta a transmis de curând că toate spațiile de tip chioșc din stațiile de metrou din Sectorul 3 vor fi desființate.

În decursul zilei de astăzi, a făcut o nouă vizită la metrou:

Suntem la metrou, la Unirii. Aaahhh, știți bine dezbaterea de la metrou cu curățenie, cu magazinele care nu sunt în regulă, care nu știu ce.

De data aceasta a anunțat că a primit un răspuns de la sindicatul Metrorex. Reprezentanții au transmis că până la 1 aprilie vor desființa ei chioșcurile abandonate:

Ei bine, am primit răspuns de la sindicatul de la metrou care ne-au spus că până la 1 aprilie vor desființa dumnealor, singuri, benevol, vor desființa aceste magazine care oricum sunt abandonate. Nu se întâmplă nimic aici. Și să eliberăm spațiul, să devină mult mai prietenos, mult mai agreabil, mai decent. Să arate bine pentru că astăzi nu arată deloc ce trebuie.

Până în acest moment, comercianții din subteran și-au desfășurat activitatea fără vreun acord de funcționare, fără case de marcat, ocupând abuziv spațiul public, conform buletindebucurești.ro.

De-a lungul timpului, Agenția Națională de Administrare Fiscală nu a făcut verificări în vederea comerțului ilegal în cadrul celei mai tranzitate zone din Sectorul 3. ANAF a transmis că „analizele de risc nu au generat rapoarte și nici nu au fost sesizări”, în urma unei solicitări făcute de Buletin de București.

Robert Negoiță nu vrea să facă demolări cu ranga

Robert Negoiță își pune speranța în reprezentanții sindicatului că își vor respecta angajamentul, fără să se facă mare spectacol din demolarea unor magazine. Primarul spune că nu este interesat să facă un show inutil, ci să rezolve problema fără drame:

Am mari speranțe că dânșii și-or respecta angajamentul și iată cum se poate rezolva o problemă fără vendetă, fără spectacol, fără show inutil pentru că pe noi nu ne interesează să facem chestiuni din astea în care să demonstrăm, să facem spectacole, ci pe noi ne interesează să rezolvăm problema ca lucrurile să se întâmple, să fie în regulă, fără drame, fără oameni care să sufere, fără să distrugem.

Acesta a mai spus că își amintește de unele acțiuni de demolare unde mai multe persoane veneau cu răngi și distrugeau materiale, dar cei care dețin acele magazine pot veni singuri să-și recupereze spațiile, ba chiar să le monteze în altă parte:

Important, repet, importante sunt efectele, nu acele acțiuni făcute cu „hei, rup” prin care să arătăm noi ce treabă facem. Nu așa se face treabă.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies