VIDEO | Retrocedarea unei părți din Parcul IOR s-ar fi făcut cu documente false. Rareș Hopincă: S-au constatat semnături ce par a fi false

09 apr. 2024
1101 afișări
VIDEO | Retrocedarea unei părți din Parcul IOR s-ar fi făcut cu documente false. Rareș Hopincă: S-au constatat semnături ce par a fi false
VIDEO | Retrocedarea unei părți din Parcul IOR s-ar fi făcut cu documente false. Rareș Hopincă: S-au constatat semnături ce par a fi false | Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Rareș Hopincă, prefectul Capitalei și candidat PSD la Primăria Sectorului 2, a anunțat că există suspiciuni că retrocedarea Parcului IOR din Sectorul 3 ar fi fost realizată cu acte false. Luni, 8 aprilie, acesta a primit raportul întocmit de către Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) din care reiese acest lucru.

Retrocedarea unei părți din Parcul IOR s-ar fi făcut cu documente false

Rareș Hopincă a declarat, într-o conferință de presă susținută marți, 9 aprilie, la Prefectura Capitalei, că a solicitat Autorității Naționale pentru Restituire Proprietăților (ANRP) să realizeze un control asupra tuturor documentelor ce au stat la baza retrocedării Parcului IOR, potrivit News.ro.

În urma activităților desfășurate, am constatat că există suspiciuni că retrocedarea unei părți din Parcul IOR a fost realizată prin utilizarea unor documente false. După depunerea acțiunii în instanță de către mine, în octombrie 2023, pentru anularea dispozițiilor de retrocedare a Parcului IOR, am solicitat Autorității Naționale pentru Restituire Proprietăților (ANRP) să desfășoare un control de fond pe toate documentele ce au stat la baza celor două dispoziții pentru retrocedarea unei părți din Parcul IOR.

Prefectul Capitalei a mai spus că a primit, luni, 8 aprilie, raportul ANRP realizat „într-un orizont de timp de patru luni care a verificat o serie întreagă de documente de la multe instituții ale statului și o serie de documente primite în timpul controlului de la persoane fizice”.

În urma controlului, s-a constatat prezența unor semnături ce par a fi false.

Constatările din raport sunt extrem de grave, dar din rațiuni ce țin de strategia în cadrul procesului, pentru a maximiza șansele de a anula cele două dispoziții, nu-l voi face public, ci voi cita anumite aspecte din acest raport. Retrocedarea Parcului IOR s-a făcut într-o manieră abuzivă, fiind constatat un lung șir de posibile infracțiuni și încălcări ale procedurilor stabilite de lege. Din punctul meu de vedere, una dintre cele mai grave infracțiuni săvârșite în această procedură este constatarea unor semnături ce par a fi false.

Hopincă a mai explicat că în raport se menționează faptul că o semnătură din acest dosar, a unei singure persoane, ar fi diferită, în notificări distincte, și ar fi nevoie de investigații suplimentare.

Astfel, prefectul Capitalei a transmis că raportul va fi trimis instituțiilor abilitate, pentru anchetă.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies