VIDEO | Restaurantul care s-a extins pe vreo 3000 de mp din Parcul Tei s-a pomenit cu pickamere și excavatoare pe terasă. Radu Mihaiu: E spațiu verde betonat ilegal

10 oct. 2023
33836 Afișari
VIDEO | Restaurantul care s-a extins pe vreo 3000 de mp din Parcul Tei s-a pomenit cu pickamere și excavatoare pe terasă. Radu Mihaiu: E spațiu verde betonat ilegal
VIDEO | Restaurantul care s-a extins pe vreo 3000 de mp din Parcul Tei s-a pomenit cu pickamere și excavatoare pe terasă. Radu Mihaiu: E spațiu verde betonat ilegal | Captură ecran: Facebook - Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a transmis că betonul turnat ilegal pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați în Parcul Tei a fost spart. Aici s-a extins și dezvoltat, de-a lungul anilor, un restaurant.

Suprafață de beton turnată ilegal în Parcul Tei, spartă cu buldozerele

Primarul Radu Mihaiu a transmis, pe pagina de Facebook, că betonul turnat ilegal în Parcul Tei a fost spart. Este vorba despre o suprafață de 2.752 de metri pătrați. Aici își desfășoară activitatea un restaurant.

Cei aproape 3000 de metri pătrați de spațiu verde betonați ilegal în parcul Tei sunt doar un exemplu de afacere făcută cu complicitatea autorităților.

În acest caz am făcut primul pas în restabilirea normalității. Tot betonul turnat fără drept a fost spart. Însă nu ne oprim aici. Ne judecăm pe obligația de a readuce la starea inițială. Ne judecăm și pe alte posibile încălcări ale contractului de concesiune. Iar dacă se va impune vom cere rezilierea acestui contract care s-a dovedit foarte păgubos pentru Sectorul 2.

Sursa video: Facebook – Radu Mihaiu

În luna iulie, primarul Sectorului 2 arăta bucureștenilor, într-o înregistrare video, suprafața de beton construită ilegal. În acest loc, clienții restaurantului își parcau mașinile. Radu Mihaiu spunea atunci că „nu este normal”:

Nu este normal, vom demola această suprafață betonată și va fi spațiu verde așa cum e normal să fie într-un parc. Au încercat să mă intimideze, m-au amențințat că mă dau în judecată, că îmi fac dosar penal, că o să-mi ia banii ș.a.m.d.

Din punctul meu de vedere, ce este important e un lucru foarte clar, spațiile verzi aparțin cetățenilor Sectorului 2 și nu permit betonarea lor ilegală.

În următoarea înregistrare video publicată pe YouTube, se observă cum restaurantul din Parcul Tei s-a extins ilegal de-a lungul anilor, începând cu 2005 și până în 2021:

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies