VIDEO | Râul „Piața Presei”. Străzi inundate în București, după jumătate de oră de ploaie torențială. Trafic mult îngreunat

08 iun. 2024
3030 afișări
VIDEO | Râul
VIDEO | Râul "Piața Presei". Strazi inundate în București, după jumătate de oră de ploaie totențială. Trafic mult îngreunat | Sursa foto: Infotrafic București și Ilfov/Facebook

Încep să se vadă urmările ploii torențiale de astăzi. Străzile din zona Piața Presei Libere și din apropiere sunt inundate, după nici o oră de ploaie serioasă. Imaginile cu mașinile care claxonează infernal, formează coloane și care își fac cu greu loc prin „mica Veneție” au fost postate pe rețelele de socializare.

Nordul Bucureștiului s-a inundat la scurt timp după ce orașul a fost sub cod portocaliu de furtună începând cu ora 15:42 iar ploaia a căzut torențial necontenit, pe alocuri chiar cu cantități mari de grindină. După cum era de așteptat, traficul a devenit extrem de dificil, mai ales în zona Piața Presei Libere, unde mai multe străzi au fost inundate de cantitatea mare de precipitații.

Străzile din zona Piața Presei Libere au fost inundate după furtună

După cum se poate vedea în videoclipul de mai jos, postat pe grupul de Facebook „Info Trafic București și Ilfov”, mașinile își făceau cu greu curs prin apă și claxoanele se auzeau puternic în fundal, semn că șoferii erau disperați și de aglomerație și de condițiile în care trebuiau să conducă.

De asemenea situația este similară și la intersecția dintre bulevardul Pipera și strada Șerban Ion. Un alt videoclip din nordul Capitalei prezintă cum un sens de circulație este inundat, în timp ce pe sensul opus din care merge conducătorul auto care a filmat scena autoturismele circulă în condiții mai sigure.

Nu în ultimul rând, un copac a căzut de-a curmezișul pe șosea, în zona Drumul Sării, după furtuna din București. Traficul este îngreunat, potrivit martorilor din zonă.

Sursa foto: Infotrafic București și Ilfov/Facebook

Bucureștiul a intrat sub avertizare de cod portocaliu de furtună de tip nowcasting sâmbătă după-amiază începând de la ora 15:42. Inițial, avertizarea era estimată până la ora 16:00, însă a fost extinsă ulterior până la ora 18:00, timp în care în Capitală au fost înregistrate precipitații însemnate, grindină, vijelii și intensificări ale vântului.

CITEȘTE ȘI

Cookies