VIDEO | Rațele și vânătorii nocturni, în Parcul Kiseleff. Mai mulți tineri au distrus zona micului lac, proaspăt reabilitată

11 aug. 2022
593 Afișari
VIDEO | Rațele și vânătorii nocturni, în Parcul Kiseleff. Mai mulți tineri au distrus zona micului lac, proaspăt reabilitată
VIDEO | Rațele și vânătorii nocturni, în Parcul Kiseleff. Mai mulți tineri au distrus zona micului lac, proaspăt reabilitată | Sursă foto: PS1

Zona lacului proaspăt amenajată din Parcul Kiseleff a fost distrusă de mai mulți tineri nepăsători. Aceștia au rupt florile și le-au aruncat în rațele aflate în micul lac.

Rațele și vânătorii nocturni, în Parcul Kiseleff

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a publicat pe pagina sa de Facebook o filmare în care se poate observa cum mai mulți tineri au distrus zona proaspăt amenajată a iazului din Parcul Kiseleff.

Respectivii au scos răsadurile de florile din pământ și au început să arunce cu ele în rațele ce se odihneau pe apă.

În imaginile de mai jos nu vedem altceva decât nepăsare. Nepăsare față de mediul înconjurător, nepăsare față de munca noastră și toți locuitorii Sectorului 1, a transmis Clotilde Armand.

De asemenea, edilul Sectorului 1 a menționat că a fost deja solicitat sprijinul polițiștilor. Cauza a fost preluată de către Secția 1 Poliție. Acum, se încearcă identificare și sancționarea persoanelor responsabile.

Vom face plângere penală pentru vandalism și cruzime față de animale.

Lacul a fost recent reabilitat

Clotilde Armand face un apel către locuitorii Sectorului 1 să nu tolereze asemenea comportamente. Cetățenii sunt încurajați să anunțe organele abilitate ori de câte ori observă persoane care nu respectă regulile sociale și care prin acțiunile lor distrug domeniul public sau periclitează siguranța în utilizare a echipamentelor din parcuri.

Sesizările referitoare la astfel ce situații pot fi făcute la Dispeceratul Poliției Locale Sector 1. Numărul de telefon este 021/9540.

La finalul lunii iunie, Clotilde Amanda anunța că vor fi începute lucrările de reabilitare pentru micul lac din Parcul Kiseleff. Iată ce îmbunătățiri au fost făcute:

  • Lacul a fost curățat,
  • Aleea din jurul lacul a fost refăcută cu pietre de râu,
  • Zona a fost înfrumusețată cu flori.

Actele de vandalism ce au avut loc recent în Parcul Kiseleff vin după finalizarea lucrărilor de restaurare și de curățare.

Cookies