VIDEO | Rareș Hopincă anunță că oficial va deveni noul primar al Sectorului 2. Din iulie, pornește audiențele cu bucureștenii, vizitele în teren și alte inițiative

20 iun. 2024
850 afișări
VIDEO | Rareș Hopincă anunță că oficial va deveni noul primar al Sectorului 2. Din iulie, pornește audiențele cu bucureștenii, vizitele în teren și alte inițiative
Sursa foto: Facebook / Rareș Hopincă

Candidatul PSD-PNL, Rareș Hopincă, a anunțat joi faptul că va deveni noul primar al Sectorului 2 și a prezentat care vor fi prioritățile sale odată cu preluarea mandatului de edil începând cu 1 noiembrie 2024. Astfel, Hopincă susține că va pune în practică un sistem de tranziție ce conține 6 puncte și care va dura 16 săptămâni din momentul în care va ajunge primar cu drepturi depline.

Rareș Hopincă, candidatul alianței PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, a anunțat joi faptul că va deveni în toamnă noul primar al Sectorului 2, după ce a fost finalizat Procesul Verbal de centralizare a voturilor și de constatare a rezultatului alegerilor din 9 iunie.

„Ieri a fost finalizat Procesul Verbal privind centralizarea voturilor și constatarea rezultatului alegerilor pentru Primăria Sectorului 2. Rezultatul reprezintă o mare onoare pentru mine, cât și o responsabilitate pe măsură, de care înțeleg să mă achit cu toată energia, priceperea și experiența pe care le am.”, a transmis Rareș Hopincă pe Facebook.

Rareș Hopincă anunță că va deveni oficial noul primar al Sectorului 2

Hopincă a anunțat faptul că, din momentul în care va deveni oficial primar al Sectorului 2, va începe un proces de tranziție, care e compus din 6 pași și care ar urma să dureze 16 săptămâni. Printre puncte, se numără o misiune de audit, un program de audiențe cu publicul, vizite în teren sau consultări cu societatea civilă din sector.

  1. Am constituit o echipă de tranziție, compusă din specialiști din echipa mea și din societatea civilă, pentru următoarele domenii: fonduri europene, transport (parcări și infrastructură rutieră), salubritate, reabilitare termică, sănătate (infrastructură medicală), educație (programe și infrastructură școlară), asistență socială – DGASPC, administrare spații verzi, sport și siguranța cetățenilor (Poliția Locală).
  2. Solicit tuturor direcțiilor și funcționarilor din Primăria Sectorului 2 să asigure transparența actului administrativ și accesul echipei de tranziție la documente și proceduri (care trebuie oricum să fie publice).
  3. Începând de la 1 iulie, voi institui un program de audiențe care se adresează cetățenilor Sectorului 2. Întâlnirile vor avea loc în fiecare săptămână, în ziua de miercuri, între orele 14-18. Solicitările pentru înscrierea în audiență pot fi realizate prin e-mail sau telefon. Toate detaliile vor fi publicate pe conturile mele oficiale.
  4. Pe toată durata tranziției, voi continua vizitele în teren și întâlnirile cu cetățenii în toate cartierele din sector. Acestea se vor desfășura de două ori pe săptămână și vor fi anunțate în prealabil, atât în teren cât și pe această pagină oficială de Facebook.
  5. Voi demara consultări cu societatea civilă din Sectorului 2, cu clerul BOR și cu reprezentanții cultelor. Vom prezenta viziunea noastră pentru dezvoltarea sectorului și vom iniția un dialog interactiv, transparent, în beneficiul cetățenilor.
  6. Imediat după preluarea mandatului, voi dispune o misiune de audit, atât în Primărie cât și în instituțiile subordonate Consiliului Local. Este un lucru solicitat imperativ de locuitorii Sectorului 2 și le vom respecta voința. Pe baza auditului vom evalua modul de cheltuire a fondurilor publice și legalitatea procedurilor derulate. De asemenea, vom evalua calitativ activitatea și proiectele administrative derulate în ultimii ani. Rezultatele auditului vor fi făcute publice, a continuat Rareș Hopincă pe Facebook.

„Zero toleranță în fața lucrurilor făcute de mântuială”, promite Rareș Hopincă

De asemenea, viitorul primar al Sectorului 2 a precizat că va continua proiecte ale administrației actuale dacă „sunt bine primite de comunitate” și dacă „se dovedesc a fi necesare pentru oameni”.

„În același timp, Primăria Sectorului 2 are nevoie de un suflu nou. Mă voi opune ferm opacității administrative și tuturor inițiativelor respinse de comunitate. Voi avea zero toleranță în fața nerespectării legii și a lucrurilor făcute de mântuială. Zero toleranță în fața imposturii și a lenei în administrație. Cu astfel de lucruri nu doar că refuz categoric să lucrez, dar le voi face cunoscute cetățenilor, întrucât ei sunt singurii în măsură să le judece.”, a mai scris viitorul primar al Sectorului 2.

CITEȘTE ȘI

Cookies