VIDEO | Rareș Hopincă a efectuat controale la mai multe locuri de joacă din București. În urma neregulilor găsite, a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență

10 aug. 2023
158 afișări
VIDEO | Rareș Hopincă a efectuat controale la mai multe locuri de joacă din București. În urma neregulilor găsite, a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență
VIDEO | Rareș Hopincă a efectuat controale la mai multe locuri de joacă din București. În urma neregulilor găsite, a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență. Sursa foto: captură Facebook/ Rareș Hopincă

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență din București, după ce a găsit nereguli la unele locuri de joacă. Au fost efectuate mai multe controale în cursul zilei de ieri.

Mai multe locuri de joacă din București sunt periculoase pentru siguranța copiilor

Rareș Hopincă, prefectul Capitalei, a convocat vineri, 11 august 2023, Comitetul pentru Situații de Urgență, cu privire la prevenirea accidentării copiilor în locurile de joacă, potrivit Antena 3 CNN.

În cursul zilei de 9 august 2023, Rareș Hopincă a efectuat controale la mai multe locuri de joacă din București, unde au fost găsite nereguli care pot pune în pericol viața și siguranța copiilor.

Reamintim faptul că, pe data de 7 august, o fetiță s-a electrocutat în timp ce se juca într-un parc din Sectorul 6 și a ajuns la spital.

Potrivit spuselor unor martori, fetița s-a urcat pe un gard metalic, care delimita parcul, și, în momentul în care a atins un stâlp de iluminat, a fost electrocutată.

Ulterior, polițiștii au deschis o anchetă și au închis parcul.

Prefectura Capitalei a transmis într-un comunicat că scopul controalelor din parc a fost de prevenire al situațiilor similare cu cea petrecută pe data de 7 august, în care minora a fost electrocutată:

În cursul zilei de astăzi, 09.08.2023, prefectul Municipiului Bucureşti, Rareş Hopincă, a efectuat o serie de verificări în mai multe locuri de joacă de pe raza Municipiului Bucureşti. În urma vizitei în teren au fost constatate mai multe nereguli ce pot pune în pericol viaţa şi siguranţa copiilor şi nu numai.

În scopul prevenirii unor situaţii similare cu cea petrecută în urmă cu două zile într-un parc din Capitală, prefectul Municipiului Bucureşti a convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, vineri – 11.08.2023, la ora 10.00.”

În comunicat se mai precizează faptul că, pe lista ordinei de zi a ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență, pe lângă prevenirea unor accidente în locurile de joacă, se numără și unitățile de învățământ și spitalele de pe raza Municipiului București.

Te-ar putea interesa și:

Cookies