VIDEO | Radu Mihaiu explică la ce folosesc stâlpișorii galbeni din Sectorul 2. „M-a întrebat toată lumea ce-i cu acești stâlpișori extraordinar de urați”

21 iul. 2023
6106 Afișari
VIDEO | Radu Mihaiu explică la ce folosesc stâlpișorii galbeni din Sectorul 2. „M-a întrebat toată lumea ce-i cu acești stâlpișori extraordinar de urați”
VIDEO | Radu Mihaiu explică la ce folosesc stâlpișorii galbeni din Sectorul 2. „M-a întrebat toată lumea ce-i cu acești stâlpișori extraordinar de urați” | Sursă foto: Captură Facebook - Radu Mihaiu

Mii de stâlpișori un împânzit străzile din București. Fie că sunt gri sau galbeni, există puține locuitor unde nu dai peste ei. Primarul Radu Mihaiu le-a explicat cetățenilor din Sectorul 2 la ce folosesc stâlpișorii galbeni, pe care bucureștenii îi consideră „extraordinar de urâți”.

De ce au fost instalați stâlpișorii galbeni din Sectorul 2

Foarte mulți oameni se întreabă care este rolul stâlpișorilor ce au fost montați pe străzile din București, de ce sunt atât de mulți și de ce sunt diferiți (culoare, formă, material din care sunt confecționați).

Primarul Radu Mihaiu a ieșit la plimbare pentru a le explica oamenilor care este rolul stâlpișorilor galbeni, întâlniți tot mai des prin Sectorul 2. Edilul a transmis că aceștia sunt instalați pentru a asigura siguranța rutieră, atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni.

Stâlpișorii galbeni sunt realizați dintr-un material moale. Astfel că, în situația în care sunt atinși cu mașina, aceștia cu creează stricăciuni vehiculului.

Astăzi vorbim despre stâlpișorul galben, că tot m-a întrebat toată lumea cei cu acești stâlpișori extraordinar de urați. (…) Instalarea lor este decisă de către Brigada Rutieră, nu de către Primăria de sector.

E important de știut să sunt pentru dirijarea și protejarea traficului. Sunt foarte flexibili și nu provoacă stricăciuni dacă sunt atinși de mașini.

Radu Mihaiu le-a transmis bucureștenilor că stâlpișorii au trei utilizări:

  • Îi împiedica pe șoferi să parcheze mașinile aproape de intersecții sau treceri de pietoni.
  • Asigura vizibilitatea pietonilor de treceri.
  • Stâlpișorii de ghidaj – montați pentru a delimita două sensuri de mers.

Radu Mihaiu a declarat și:

Rolul stâlpișorilor este de protecție. (…) Ei nu strică mașinile, dar protejează atât vehiculele, cât și pietonii. Protejează atât patrimoniul, cât și sănătatea și poate chiar viața oamenilor.

În videoclipul postat pe pagina sa de Facebook, sunt prezentate exemple de locuri în care stâlpișorii au fost montați și motivul instalării lor:

Cookies