VIDEO | Progresul Pasajului Berceni. În ce stadiu se află lucrările ce ar trebui finalizate până la jumătatea anului 2022

27 ian. 2022
497 afișări
VIDEO | Progresul Pasajului Berceni. În ce stadiu se află lucrările ce ar trebui finalizate până la jumătatea anului 2022
VIDEO Progresul Pasajului Berceni. În ce stadiu se află lucrările și când va fi gata acesta | Sursă foto: Captură-Youtube

Lucrările pentru pasajul de la Berceni au fost începute în luna august a anului trecut. Acesta este un pasaj de tip giratoriu, al doilea ce va fi construit pe Centura Capitalei după cel de la Domnești.

În ce stadiu se află lucrările pentru Pasajul Berceni

Primele grinzi metalice ale viitorului giratoriu suspendat au fost recent ridicate. Atât lucrările pentru Pasajul Berceni, cât și cele pentru dublarea centurii Capitalei pe aproape 3 kilometri ar trebui să fie gata anul acesta. La acest moment, conform informațiilor CNAIR ce au fost centralizate de CESTRIN, la începutul anului 2022 lucrările pentru acest proiect aveau un stadiu de 45%. Conform contractului acesta ar trebui să fie complet finalizat în cea de-a doua jumătate a acestui an.

Costurile pentru realizarea acestui pasaj vor fi de 30,5 milioane de euro, iar lucrările sunt realizate de Asocierea Trameco SA (Selina) – Vahostav SK AS – Construcții Erbașu SA – Grafic Tends SRL. Termenul total pentru execuția pasajului este de 30 de luni, din care 6 luni au fost alocate proiectării și 24 de luni execuției efective.

De ce sunt necesare acest tip de pasaje

Necesitatea unui astfel de pasaj pe Centura Capitalei reiese din faptul că aceasta este lipită de calea ferată de centură. Prin construirea acestuia șoferii vor avea posibilitatea de a merge în orice direcție fără a se intersecta cu calea ferată de centură. Astfel șoseaua de Centură, ce va rămâne la sol, nu va mai avea nicio intersecție cu conflict de trafic.

În acest moment mai sunt în construcții alte trei astfel de pasaje. Cel de la Domnești este primul pasaj ce se va fi gata pe Centura Capitalei. Pe lângă acestea două se mai construiește si pasajul de la intersecția centurii cu Oltenița și cel de la intersecția centurii cu DJ301-Cernica, cel din urmă se aflându-se însă în întârziere cu lucrările.

 

Cookies