VIDEO | Probabil prima victimă a limitatorului inteligent de la Snagov e o mașină, care pare că ar fi ieșit cam șifonată din întâlnirea cu opritorul | UPDATE

08 mai 2024
25272 afișări
VIDEO | Probabil prima victimă a limitatorului inteligent de la Snagov e o mașină, care pare că ar fi ieșit cam șifonată din întâlnirea cu opritorul | UPDATE
VIDEO | Probabil prima victimă a limitatorului inteligent de la Snagov e o mașină, care pare că ar fi ieșit cam șifonată din întâlnirea cu opritorul | Sursa foto: Info Trafic București și Ilfov/Facebook/Știrile Pro Tv

Un accident s-a produs în apropierea limitatorului de viteză inteligent montat în Snagov. Noul dispozitiv dispune de senzori montați în asfalt, care detectează vehiculele ce depășesc viteza legală în preajma trecerii pentru pietoni. Atunci când se depășește viteza, limitatorul se ridică, iar când șoferii încetinesc, coboară.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu mașina strivită, iar șoferii au bănuit că evenimentul de circulație s-a produs din cauza acestui nou dispozitiv.

UPDATE: Inspectoratul de Poliție Ilfov transmite, printr-un comunicat, că accidentul s-a produs din cauza vitezei cu care circulat șoferul în zona de presemnalizare:

La data de 8 mai a.c.,  în jurul orei 5:09,  în zona unde este montat un limitator de viteză inteligent respectiv D.J 101B, la km 23 + 450 din localitatea Ghermănești, s-a produs un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, context în care, un conducător auto în vârstă de 48 de ani, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, împrejurare în care a intrat în stâlpii separatori din zona de presemnalizare și delimitare a sensurilor de mers, iar ulterior cu un indicator rutier de pe trotuar. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ. În cauză, polițiștii rutieri din Snagov au aplicat față de bărbatul respectiv o sancțiune contravențională conform O.U.G. 195/2002 cu amendă în valoare de 990 de lei.

UPDATE: Camerele de supraveghere din apropierea limitatorului de viteză inteligent au surprins momentul în care șoferul face accidentul de pe strada unde a fost montat și se oprește într-un semn.

Un accident s-a produs în apropierea noului limitator de viteză inteligent din Snagov

Un membru al comunității „Info Trafic București și Ilfov”, grup de Facebook administrat de Info Trafic România, a publicat următorul videoclip, în care se observă o mașina strivită și parcată pe trotuar, chiar lângă noul limitator de viteză inteligent din Snagov:

Mașină strivită în Snagov | Sursa video: Info Trafic București și Ilfov – Facebook

Bănuiala șoferilor ar fi că accidentul s-a produs din cauza noului dispozitiv, însă, ulterior, au apărut imagini cu momentul în care șoferul pare să fi pierdut controlul autoturismului.

Limitatorul de viteză inteligent este un proiect pilot

Bumperul a fost montat recent și, potrivit Știrile Pro Tv, șoferii sunt avertizați că urmează acest limitator de viteză de la peste 150 de metri.

Dispozitivul, atunci când detectează o viteză mai mare de 30 kilometri pe oră, se ridică la 6 centimetri. Acesta coboară, dacă șoferii se încadrează în această limită.

  • Șofer: „Eu acum am văzut când a trecut motocicleta pe lângă mine, că s-a ridicat în sus și s-a lăsat în jos. Deci este pe bază de viteză. Foarte bine, e un lucru bun mai ales aici, la școală.”

Totodată, pietonii au la dispoziție un buton pe care îl apasă în momentul în care vor să treacă strada în siguranță, iar limitatorul se ridică.

Mihai Anghel, primarul comunei Snagov, a declarat următoarele:

Pe carosabil este o zonă de „Atenție, trecere de pietoni”. Exact acolo este montat un senzor în asfalt. Dacă va respecta, viteza, uitați-l respectă, se aprinde verde, începe să coboare bumperul, participantul la trafic trece fără nici un fel de problemă. A venit cineva cu viteză foarte mare, chiar cu un jeep și decât a trecut peste el, într-adevăr nu este ok pentru mașină, dar mașina și-a ținut traiectoria normală.

Această tehnologie vine din Mexic. A fost adusă în Europa de un român. Montarea limitatorului de viteză inteligent pe un singur sens ar presupune un cost de 130.000 de lei. Dispozitivul din Ghermănești a fost montat gratuit, în cadrul unui proiect pilot.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies