VIDEO | Primul tronson din Autostrada Bucureștiului A0 ar urma să fie dat în trafic la sfârșitul lunii noiembrie. S-au făcut teste la pasajele de pe Lotul 2 Nord între DN1 și A3

13 nov. 2023
13993 Afișari
VIDEO | Primul tronson din Autostrada Bucureștiului A0 ar urma să fie dat în trafic la sfârșitul lunii noiembrie. S-au făcut teste la pasajele de pe Lotul 2 Nord între DN1 și A3
VIDEO | Primul tronson din Autostrada Bucureștiului A0 ar urma să fie dat în trafic la sfârșitul lunii noiembrie. S-au făcut teste la pasajele de pe Lotul 2 Nord între DN1 și A3. Sursa foto: captură video Facebook/ Irinel Ionel Scrioșteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor îi anunță pe șoferi că, la sfârșitul lunii noiembrie, ar urma să fie dat în trafic primul tronson din Autostrada Bucureștiului A0. Au fost făcute teste la pasajele de pe Lotul 2 Nord între DN1 și A3.

Descărcarea provizorie în DN2 ar urma să fie realizată în 2024, transmite Scrioșteanu.

Primul tronson din Autostrada Bucureștiului A0 ar urma să fie dat în trafic la sfârșitul lunii noiembrie

Au început testele necesare pentru darea în trafic a primului tronson din Autostrada Bucureștiului A0, a anunțat vineri, 10 noiembrie 2023, Irinel Ionel Scrioșteanu într-o postare pe pagina de Facebook.

Au început să fie realizate testele necesare pentru darea în trafic pe șantierul Lotului 2 Nord al Autostrăzii Bucureștiului A0.

Testarea statică s-a făcut pe pasajul peste calea ferată și peste șoseaua dintre Tunari și Dimieni:

se efectuează prin intermediul unui număr de 8 camioane de mare tonaj, încărcate cu 40 tone fiecare, iar măsurătorile sunt efectuate de Universitatea Tehnică de Construcții București, explică secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Sâmbătă s-a făcut și testarea dinamică. Totodată, sâmbătă și duminică s-au făcut și testările pe pasajul principal peste A3 București-Ploiești.

La sfârșitul lunii noiembrie, șoferii vor putea circula pe tronsonul cuprins între DN1 și A3:

Urmează să dăm în trafic la sfârșitul lunii noiembrie tronsonul cuprins între DN1 și A3, urmând ca descărcarea provizorie în DN2 să se realizeze în cursul anului viitor, transmite Scrioșteanu.

Deschiderea tronsonului va fi una parțială, de 10 kilometri între DN1 Corbeanca și A3 București-Ploiești, în lipsa descărcărilor temporare în DN2 la Afumați sau la Ștefănești. Mai exact, din totalul de 19 kilometri, 7-8 kilometri sunt „autostradă muzeu”, până când aceste descărcări temporare vor fi realizate anul viitor.

Traseul Lotului 2 Nord al Autostrăzii Bucureștiului A0 se desfășoară între DN1 (în dreptul localității Corbeanca) și DN2 (în dreptul localității Afumați).

VIDEO

Te-ar mai putea interesa și: Orbital București: Drumul Radial 9 – Sud Expres are două variante de traseu avizate, anunță Scrioșteanu. Artera de 14 km va lega Berceni de A0, DNCB și Bd. Metalurgiei

Cookies