VIDEO | Primele demolări de pe Bd. Prelungirea Ghencea, tronsonul 3, pentru lărgirea arterei. Lucrări realizate de Trustul de clădiri metropolitane

10 oct. 2022
7122 Afișari
VIDEO | Primele demolări de pe Bd. Prelungirea Ghencea, tronsonul 3, pentru lărgirea arterei. Lucrări realizate de Trustul de clădiri metropolitane

Au început primele demolări pe tronsonul 3 între străzile Râul Doamnei-Valea Oltului de pe Bulevardul Prelungirea Ghencea, anunță Trustul de clădiri metropolitane, compania de construcții a Primăriei Capitalei, cea care realizează lucrările de lărgire ale arterei.

Pe lângă principalul obiectiv, respectiv demolările, compania de construcții spune că se preocupă și de rebransarea imobilelor care au fost debranșate temporar datorită lucrărilor.

”În perioada următoare vom selecta deșeurile din demolare și vom evacua materialele rezultate în urma demolării.”, mai anunță Trustul de clădiri metropolitane, pe Facebook.

”Continuăm lucrările de canalizare, terasamente, betonare și asfaltare în apropierea intersecției: Brașov cu Bulevardul Ghencea.”, se enumeră în relatarea societății din subordinea PMB.

Reamintim că o familie a primit ordin de evacuare din locuința sa ce urma să fie demolată, înainte de a primi despăgubirile de la Primăria Capitalei, însă, în cele din urmă, a fost cazată de Primăria Sectorului 6.

Lucrările de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea au început în septembrie 2019, iar acestea aveau termen 24 de luni, respectiv septembrie 2021.

Noua arteră va avea aproximativ 6 km, inițial era prevăzută cu cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete, trotuare și spații verzi între acestea și partea carosabilă. Totodată, se va mai realiza și un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri.

Îți recomandăm și:

Cookies