VIDEO | Primele 4 treceri de pietoni suprailuminate din Sectorul 2, funcționale de azi-noapte. Sunt cele mai periculoase treceri din S2, spune Radu Mihaiu

04 mart. 2023
344 Afișari
VIDEO | Primele 4 treceri de pietoni suprailuminate din Sectorul 2, funcționale de azi-noapte. Sunt cele mai periculoase treceri din S2, spune Radu Mihaiu
VIDEO | Primele 4 treceri de pietoni suprailuminate din Sectorul 2, funcționale de azi-noapte | Sursa foto: Radu Mihaiu/FB

Marcaje rutiere care abia se mai văd – și aici e vorba inclusiv de numeroase treceri de pietoni – și iluminatul stradal plăpând ori chiar inexistent sunt două coșmaruri de trafic din București. În zilele de iarnă, când se întunecă devreme, să conduci pe bâjbâite e nu doar stresant, ci și periculos.

Primele treceri de pietoni suprailuminate din Sectorul 4

În București au început să apară, totuși, mai multe treceri de pietoni supraînălțate și luminate cu dărnicie. Azi-noapte, s-au aprins lumini speciale la 4 treceri din Sectorul 2, după cum anunță, printr-o postare pe contul său de Facebook, primarul S2 Radu Mihaiu:

Împreună cu Brigada Rutieră și Comisia Tehnică de Circulație am depistat cele mai periculoase treceri de pietoni din Sectorul 2. Şi le-am prioritizat pentru creșterea vizibilității. (…) Nimic nu mă sperie mai tare, ca şofer, decât apariţia neaşteptată a cuiva pe o trecere de pietoni întunecată. Mai ales într-un oraş în care atenţia îţi este pusă în permanenţă la mare încercare.

 

Cum ajută suprailuminarea trecerii de pietoni:

  1. Lumina intensă de altă culoare captează atenţia şoferilor înspre acea zonă.
  2. Luminozitatea maximă este calibrată pe verticală la un metru de la sol; în aceste condiții, cei care traversează apar foarte clar în contrast faţă de restul bulevardului.

Primarul Sectorului 2 mai spune că,  în următoarea lună, peste 20 de astfel de treceri de pietoni vor fi îmbunătățite prin sisteme de iluminare care scot în evidență pietonii care traversează.

Treceri de pietoni suprailuminate, ba chiar și unele supraînălțate, au mai apărut în București în ultima perioadă, mai exact în sectoarele 1 și 6. Supraînălțarea nu este o soluție pentru zebrele de pe bulevarde, dar creșterea vizibilității printr-o baie de lumină poate ajuta la creșterea siguranței rutiere.

Lipsa marcajelor rutiere și a indicatoarelor sunt cauze importante ale accidentelor rutiere din București.

Îți recomandăm să citești și:

 

 

Cookies