VIDEO | Primăria Snagov susține că limitatorul inteligent era în afara orelor de program când s-a produs accidentul de la Ghermănești. Informații contradictorii despre zona de presemnalizare

09 mai 2024
811 afișări
VIDEO | Primăria Snagov susține că limitatorul inteligent era în afara orelor de program când s-a produs accidentul de la Ghermănești. Informații contradictorii despre zona de presemnalizare
VIDEO | Primăria Snagov susține că limitatorul inteligent era în afara orelor de program când s-a produs accidentul de la Ghermănești. Informații contradictorii despre zona de presemnalizare | Sursa foto: Primăria Snagov - Facebook

Accidentul care s-a produs miercuri, 8 mai, în apropierea limitatorului de viteză inteligent montat pe raza localității Snagov nu a avut loc din cauza dispozitivului, susține Primăria Snagov. Din imaginile surprinse pe camerele de supraveghere se observă cum șoferul pierde controlul volanului și intră într-un semn rutier.

Care ar fi fost cauza accidentului din Snagov

Primăria Snagov a publicat, pe pagina de Facebook, filmările de pe camerele de supraveghere în care se observă cum s-a întâmplat accidentul din apropierea noului limitator de viteză montat în proximitatea unei școli. Reprezentanții susțin că nu dispozitivul a fost de vină pentru producerea evenimentului de circulație.

Pentru o informare corectă a opiniei publice cu privire la evenimentul rutier produs în data de 08.05.2024, ora 05:09 în apropierea limitatorului de viteză instalat pe raza localității Snagov, vă informăm că nu sistemul instalat este cauza producerii accidentului.

Primăria Snagov susține că șoferul pierde controlul autoturismului înaintea zonei de presemnalizare.

Imaginile surprinse de camerele video care supraveghează traficul rutier relevă că șoferul care conducea vehiculul, pierde controlul volanului înaintea zonei de presemnalizare și delimitare a sensurilor de mers, posibil datorită vitezei de deplasare crescută.

În zona respectivă limita de viteză este de 30km/h.

Potrivit Știrile Pro Tv, șoferii sunt avertizați că urmează acest limitator de viteză de la peste 150 de metri.

În plus, Primăria Snagov a transmis că limitatorul de viteză inteligent funcționează doar în intervalul orar 08:00 – 20:00, o noutate care a apărut în spațiul public la câteva zile distanță față de momentul în care a fost anunțată punerea în funcțiune a dispozitivului, ce face parte dintr-un proiect pilot. Deci, atunci când s-a produs accidentul, mai exact la ora 05:09, dispozitivul nu funcționa.

După cum se poate observa, șoferul pierde controlul volanului de la o distanță de aproape 80 m distanță și se oprește în zona limitatorului, care la acea oră nu era activat, acesta fiind programat să funcționeze doar în intervalul orar 08:00 – 20:00.

Anunțul primăriei se află în contradictoriu cu cel al IPJ Ilfov, care spune că șoferul intră în stâlpii separatori din zona de presemnalizare și delimitare a sensurilor de mers.

La data de 8 mai a.c., în jurul orei 5:09, în zona unde este montat un limitator de viteză inteligent respectiv DJ 101B, la km 23 + 450 din localitatea Ghermănești, s-a produs un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, context în care, un conducător auto în vârstă de 48 de ani, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, împrejurare în care a intrat în stâlpii separatori din zona de presemnalizare și delimitare a sensurilor de mers, iar ulterior cu un indicator rutier de pe trotuar.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a ieșit negativ.

În cauză, polițiștii rutieri din Snagov au aplicat față de bărbatul respectiv o sancțiune contravențională conform O.U.G. 195/2002 cu amendă în valoare de 990 de lei.

În plus, panoul care anunță că urmează limitatorul de viteză inteligent, care se ridică cu 6 cm dacă șoferii depășesc 30 km/h, are un aspect atipic. Mai mulți șoferi au spus, în mediul online, că seamănă cu un panou publicitar, nicidecum cu un semn rutier.

Panou presemnalizare limitator de viteză inteligent | Sursa foto: Primăria Snagov - Facebook
Panou presemnalizare limitator de viteză inteligent | Sursa foto: Primăria Snagov – Facebook

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies