VIDEO | Pasajul Olteniței: prefabricatele întârzie, graficul proiectului trebuie refăcut. Stadiul lucrărilor la prima elipsă suspendată de pe Centura Capitalei

08 dec. 2022
6586 Afișari
VIDEO | Pasajul Olteniței: prefabricatele întârzie, graficul proiectului trebuie refăcut. Stadiul lucrărilor la prima elipsă suspendată de pe Centura Capitalei
VIDEO | Prefabricatele pentru Pasajul Olteniței întârzie, graficul proiectului trebuie refăcut. Stadiul lucrărilor la prima elipsă suspendată de pe Centura Capitalei | Sursa foto: captură video George Ivașca/Youtube

Pasajul Olteniței – Popești Leordeni este unul dintre giratoriile suspendate de pe Centura Capitalei și, probabil, al doilea care va fi gata de acum încolo, la Pasajul Berceni lucrările fiind mai avansate.

Constructorul trebuie să spună când va fi gata Pasajul Olteniței

O problemă i este aceea că întârzie furnizarea prefabricatelor de care este nevoie pentru realizarea construcțiilor, situație care a provocat deja sincope în execuția lucrărilor.

În aceste condiții, constructorul trebuie să  aducă situația la zi. Mai exact, să revizuiască  de execuție a lucrărilor și să comunice termenul la care Pasajul Olteniței poate fi dat în trafic pasajul, ținând cont și că urmează lunile de iarnă.

Pe canalul său de YouTube, George Ivașca publică o nouă înregistrare video aeriană a pasajului și face un rezumat al lucrărilor, la zi.

Care e acum stadiul lucrărilor la Pasajul Olteniței – Popești Leordeni

Până în acest moment, pe șantierul de la Olteniței –  Popești Leordeni lucrările au evoluat astfel:

Lucrări definitivate

✅ A fost turnată placade suprabetonare pe girație (pasajul propriu-zis)  aferentă tablierului compozit și se continuă cu armarea, cofrarea și betonarea grinzilor de parapet;

✅ A fost turnată grinda de reazem pentru dala de racordare pentru rampa de acces Oltenița și continuă armarea elementului de coronament. Stadiul lucrărilor la această rampă este de 80%. 

Au fost montate predalele pe rampa de acces București și se continuă  armarea plăcii de suprabetonare, care se va turna în 4 etape în sens longitudinal și în 2 etape în sens transversal.

Au fost pregătite suprafețelor pentru execuția sistemului hidroizolator al căii pe pod.  

✅ S-au făcut terasamentele pentru dublarea la 4 benzi a Centurii București pe partea stângă, spre Berceni, și continuă execuția sistemului rutier proiectat.

Se lucrează la dublarea, de la două la 4 benzi, a Centurii București pe partea dreaptă (km 29+500) spre Berceni și la intersecția cu DN4.

Lucrări în desfășurare

🏗️ Continuă lucrările la rampa de urcare/coborâre dinspre și spre Glina și la rampa de urcare/coborâre dinspre și spre Berceni, care sunt la nivel de strat de legătură, iar rampa de acces București este la nivel de strat de bază. Acestea asigură accesul în girație pentru execuția protecției hidroizolației și a straturilor necesare căii pe pod. 

🏗️ Continuă montarea gurilor de scurgere pe Centura București și întregirea rețelei de canalizare pe zonele afectate de utilități. 

🏗️ A început aprovizionarea cu parapete metalice și execuția găurilor pentru fixarea stâlpilor.

🏗️ Rosturile de dilatație sunt fabricate în proporție de 80%, urmând să fie livrate în șantier. 

De asemenea, zilele trecute a fost resistematizată circulația pentru a se reduce la minimum impactul lucrărilor asupra traficului din zonă.

 

Cookies