VIDEO | Polițist din București, pocnit de un bărbat în timpul unei intervenții. Sindicatul Europol: „Știi când trebuie să mergi la muncă, dar nu știi cum sau când te mai întorci acasă”

25 nov. 2022
5895 Afișari
VIDEO | Polițist din București, pocnit de un bărbat în timpul unei intervenții. Sindicatul Europol: „Știi când trebuie să mergi la muncă, dar nu știi cum sau când te mai întorci acasă”
VIDEO | Polițist din București, pocnit de un bărbat în timpul unei intervenții. Sindicatul Europol: „Știi când trebuie să mergi la muncă, dar nu știi cum sau când te mai întorci acasă” | Sursă foto: Captură Facebook

Un polițist din București a fost pocnit de un bărbat în timpul unei intervenții. Incidentul a avut loc după ce un echipaj de poliție a fost chemat la adresa respectivului pentru că făcea scandal.

Polițist din București, pocnit de un bărbat în timpul unei intervenții

În imaginile publicate pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol se poate observa cum agentul de poliție bate la ușă și se prezintă. Videoclipul a fost filmat cu ajutorul camerei de corp pe care o avea agentul ce a fost agresat.

Echipajul de poliție fusese chemat de vecinii bărbatului violent, deoarece acesta acesta făcea scandal.

Agentul nu a apucat să îi transmită bărbatului care este motivul pentru care a fost sesizată poliția. Imediat după ce a deschis ușa, bărbatul l-a lovit pe polițist.

În urma loviturii, polițistul s-a dezechilibrat și a căzut. Iată videoclipul:

Ce mesaj a transmis Sindicatul Europol

Sindicatul Europol a subliniat pericolul la care se expun polițiștii chiar și atunci când merg la o simplă intervenție pentru un apel la 112. Iată mesajul transmis de Sindicat:

De multe ori am auzit opinii de genul: „ce mare lucru să intervii la un apel 112” sau „polițiștii de ordine publică nu fac nimic, doar patrulează” sau cum ar spune diverși oameni politici, „Polițistul e expus la risc la cârciumă când stă și vorbește cu oamenii din sat. E un risc enorm de mare”

În imagini vedeți ce se poate întâmpla la o „banală” intervenție a polițiștilor la un apel 112 unde se reclama „scandal în familie”. După ce colegii au ajuns la adresă și au sunat la ușă, a deschis ușa un bărbat în vârstă. Iar în următoarea fracțiune de secundă, s-a năpustit asupra polițistului fără niciun drept de apel.

Sigur, dacă eventual colegul ar fi putut anticipa lovitura și ar fi aplicat forța pentru a-l imobiliza, am fi văzut la toate jurnalele de știri titluri de genul: „Vârstnic pus la pământ de polițiști”, „Exces de zel din partea polițiștilor care au agresat un bătrân” și tot așa.

Reprezentații sindicatului au adăugat și că în meseria de polițist știi când trebuie să mergi la muncă, însă nu se știe starea în care te întorci acasă, când te întorci sau daca o faci.

Cookies