VIDEO | „Podul din Parcul Tineretului e tânăr din nou”, anunță Nicușor Dan. Azi s-a deschis circulația pietonală pe un sens

04 iun. 2024
7292 afișări
VIDEO | „Podul din Parcul Tineretului e tânăr din nou”, anunță Nicușor Dan. Azi s-a deschis circulația pietonală pe un sens
VIDEO | „Podul din Parcul Tineretului e tânăr din nou”, anunță Nicușor Dan. Azi s-a deschis circulația pietonală pe un sens. Sursa foto: captură video Facebook/Nicușor Dan

Nicușor Dan s-a dus azi la Podul din Parcul Tineretului și a anunțat că s-a deschis circulația pietonală pe un sens. Cu o vechime de 50 de ani, podul nu a fost reparat niciodată până acum și se afla într-o stare avansată de degradare.

Podul din Parcul Tineretului: S-a deschis circulația pietonală pe un sens

Lucrăril la Podul Mare din Parcul Tineretului au început la data de 29 mai 2023. Azi, 4 iunie 2024, s-a deschis un sens de circulație pentru pietoni.

Anunțul a fost făcut de primarul general al Capitalei, care a mers la fața locului însoțit de cei doi directori din cadrul companiei de construcției a municipalității.

Directorul Trustului de Clădiri Metropolitane București a ținut să sublinieze că podul din Tineretului nu a fost niciodată întreținut sau reparat. Acesta având o vechime de 50 de ani (construit în 1974). Aproape totul a fost refăcut din temelie. „Creșteau copaci prin el”, spune directorul general al TCMB.

Tot șantierul urmează să fie gata la sfârșitul lunii iunie.

Bună ziua! Suntem în Parcul Tineretului, pe Podul Mare, cu cei doi directori de la compania de construcții a Primăriei. Așa cum am promis, am dat drumul la Podul Mare, pe un sens. Domnule director (n.r. Hiver Cristian) , ce probleme am avut aici?

-Aici am avut un pod care nu fusese întreținut sau reparat de când a fost făcut, din 1974. Și atunci, cu toți experții, am fost nevoiți să refacem aproape din temelie tot podul. De la structura de rezistență, la placa de beton, placa de suprabetonare, scurgere…se infiltra apă. Creșteau copaci prin el. Acum avem un pod care poate trăi încă cel puțin 50 de ani.

Ăsta este ultimul pas din ce am făcut în Parcul Tineretului, începând de acum 2 ani. Am început cu aleea din jurul parcului, am continuat cu aleile deteriorate care erau cam trei sferturi…am făcut niște scări care coboară până la lac.

-De adăugat că în zona din spatele nostru, cu scara care vine dinspre Sala Polivalentă, nu putea fi…jos nu se putea trece cu bicicleta sau cu rolele dintr-o parte în alta. Astfel, am modificat structura scărilor ca să poată fi aleea continuă. Acum 1 an și jumătate am preluat în acest parc un amplasament impracticabil: aleea din jurul lacului nu putea fi parcursă nici cu biciclete, nici cu cărucioare, nici cu role. Era foarte deteriorată. Am făcut peste 20.000 de mp de alee.

-Am adăugat și o scară care a fost cerută de populație pentru că nu exista o conexiune între alee și partea de intrare spre Șincai, care e gata. Am încercat să modernizăm și podul cu o balustradă transparentă.

-În secunda asta se va putea circula și pe legătura dintre partea stângă și partea dreaptă a aleilor, unde până acum nu se putea trece. Până la finalul lunii iunie, tot șantierul va fi gata.

Să nu uităm de locurile de sport pe care le-am modernizat, se arată într-un clip video publicat de Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Primarul general al Capitalei a ținut să mai spună că scările de la Podul Tineretului au o peliculă, astfel încât oamenii să nu alunece atunci când se formează gheața. Directorul TCMB a spus că au o vopsea specială care rezistă și la cald și la frig.

VIDEO

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies