VIDEO | Plimbare cu vaporașul lui Negoiță de pe IOR. Dilema mai multor bucureșteni: „Chiar sunt gratis plimbările?” Bonus: două fetițe simpatice deranjate de anunțurile căpitanului

28 iun. 2023
11519 Afișari
VIDEO | Plimbare cu vaporașul lui Negoiță de pe IOR. Dilema mai multor bucureșteni: „Chiar sunt gratis plimbările?” Bonus: două fetițe simpatice deranjate de anunțurile căpitanului
VIDEO | Plimbare cu vaporașul lui Negoiță de pe IOR. Dilema mai multor bucureșteni: „Chiar sunt gratis plimbările?” Bonus: două fetițe simpatice deranjate de anunțurile căpitanului. Sursa foto: B365

Am fost în Pacrul IOR din București și m-am plimbat cu vaporașul lui Negoiță. Dilema multor bucureșteni este următoarea: „Chiar sunt gratis plimbările cu vaporașul? Sau ne minte Negoiță?”. Vă voi răspunde la această întrebare, pentru că și eu am avut dubii la început.

Costă sau nu plimbările cu vaporașul lui Negoiță?

Marți după-amiază am ieșit în Parcul IOR pentru a mă relaxa și pentru a mă bucura că, în sfârșit, se simte că a venit vara și în București. Alt motiv pentru care am ieșit din casă ieri a fost vaporașul lui Negoiță. Am tot auzit de el, am tot văzut postări, dar care e treaba cu el? Chiar oferă Primăria Sectorului 3 plimbări gratuite pe lac pentru toți bucureștenii doritori?

Răspunsul este da! Însă, pentru o plimbare cu vaporașul, trebuie să ai ceva răbdare. Căpitanul vaporașului ia maxim 50 de persoane, pentru că atât este capacitatea acestuia. Nimeni nu are voie să stea în picioare, astfel, tuturor călătorilor li se oferă un loc.

O tură durează cam 20 – 25 de minute, dar pentru a te urca pe vapor, ai de așteptat. Ieri, am stat cam 40 – 45 de minute la coadă, însă, după părerea mea, a meritat.

Coadă la plimbările cu vaporașul
Coadă la plimbările cu vaporașul. Sursa foto: B365

Erau cam 100 – 150 de persoane la rând, așteptând o plimbare relaxantă pe lac.

După ceva timp, îmi venise și mie rândul. Mai erau doar 5 locuri disponibile pe vaporaș și aveam deja 4 persoane în față, deci, pot spune că am fost norocoasă.

De asemenea, Negoiță a spus că cetățenii din Sectorul 3 au prioritate la plimbări, însă, ieri nu s-a ținut cont de acest lucru. A fost pe principiul „Primul venit, primul servit.”

Căpitanul mi-a oferit un loc în față și s-a comportat frumos cu toți călătorii, ba chiar a și glumit cu cei mici și i-a așteptat să meargă la baie pe cei care aveau nevoie.

„Domnule căpitan, vă rog să anunțați atunci când vreți să faceți un anunț”

Două fetițe simpatice, care au stat în fața vaporașului au făcut glume pe tot parcursul călătoriei. Uneori, căpitanul mai făcea câte un anunț prin stație, care se auzea destul de tare. Acest lucru le-a speriat pe cele două fetițe, iar una dintre ele a spus, destul de supărată:

Domnule căpitan, vă rog să anunțați atunci când vreți să faceți un anunț! Chiar ne-ați speriat!”

Plimbarea pe lac a fost plăcută, căpitanul ne-a plimbat pe lângă toate insulele de lângă și a mers destul de încet, ca să putem admira peisajul și să facem poze.

În timp ce admiram lacul și peisajul din jur, am observat câteva rățuște care ne acompaniau. Acestea se plimbau pe lângă vapor și măcăneau.

Una dintre rațe făcea pe gospodina și s-a apucat să curețe crengile de pe lac, venindu-i în ajutor lui Negoiță și păstrându-i zona din sector curată.

În momentul în care am coborât de pe vapor, căpitanul ne-a spus „Să fiți sănătoși” și cu toții i-am mulțumit pentru această călătorie plăcută.

Vă recomand să mergeți, mai ales că e gratis! Programul de funcționare al vaporașului este următorul:

  • Luni – Vineri:
    • între orele 09:00 – 11:00,
    • între orele 17:00 – 20:30.
  • Sâmbătă – Duminică:
    • între orele 11:00 – 20:00.
Vaporașul lui Negoiță
Vaporașul lui Negoiță. Sursa foto: B365

Te-ar putea interesa și:

Cookies