Primarul Nicușor Dan a mers astăzi în Parcul Cișmigiu pentru a susține o conferință de presă privind testarea metodei de combatere a țânțarilor cu ajutorul dronelor.
Dacă metoda va fi eficientă, PMB va cumpăra mai multe drone și le va folosi începând de anul viitor.
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a mers în cursul zilei de astăzi în Parcul Cișmigiu, pentru a participa la un nou test de combatere a larvelor de țânțari cu substanțe împrăștiate din dronă.
Anul acesta, au fost efectuate 14 tratamente împotriva țânțarilor adulți și 14 împotriva larvelor. Edilul susține că este mai ușor să omori insecta în stare de larvă, pentru a preveni înmulțirea:
Pentru a combate țânțarii, noi avem tratamente pe larve și tratamente pe țânțari. E mult mai ușor să distrugi țânțarii când sunt în stare de larvă.
Larvele stau în ape mici, cum sunt lacurile din București și ne-am confruntat cu problema că sunt maluri de lacuri care sunt innacesibile pentru operatorii umani care se duceau să dea cu respectivele substanțe. Atunci, am găsit soluția aceasta care se folosește și în agricultură de a stropi cu drona. Pe scurt, asta facem.
O parte din conferința de presă a fost transmisă pe pagina de Facebook a lui Nicușor Dan.
O reprezentantă din cadrul Primăriei Capitalei a spus că, dacă dronele vor fi eficiente pentru combaterea țânțarilor, acestea ar putea fi achiziționate și folosite începând de anul viitor.
Anul acesta, în București au fost confirmate, până la data de 7 septembrie, șapte cazuri de infecție cu virusul West Nile în Capitală. Este unul dintre cele mai periculoase virusuri din lume și se transmite prin înțepătura de țânțar tigru asiatic.
Un alt reprezentant din cadrul PMB a spus că valoarea unei drone cu toate dotările necesare poate ajunge la suma de 30 de mii de euro:
O dronă de această dimensiune costă între 20 și 30 de mii de euro cu dotările necesare. În funcție de bugetul de la anul și, dacă ne hotărâm să facem astfel de investiții, vom achiziționa aceste drone.
Te-ar putea interesa și: