VIDEO | Pe DN1, în Snagov, o să fie construit un pasaj rutier. A început etapa de proiectare

19 apr. 2024
1384 afișări
VIDEO | Pe DN1, în Snagov, o să fie construit un pasaj rutier. A început etapa de proiectare
VIDEO | Pe DN1, în Snagov, o să fie construit un pasaj rutier. A început etapa de proiectare. Sursa foto: captură ecran Google Maps

În zona satului Tâncăbești, comuna Snagov, pe DN1, o să fie construit un pasaj rutier denivelat. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor anunță că a început etapa de proiectare, iar proiectantul studiază două variante: suprateran sau subteran.

Un pasaj rutier o să fie construit în Snagov, pe DN1 București – Ploiești

Start proiectare pasaj rutier pe DN1, în Snagov, anunță Irinel Ionel Scrioșteanu într-o postare pe Facebook.

A început etapa de proiectare a unui pasaj rutier denivelat în zona satului Tâncăbești, comuna Snagov, la intersecția cu cu DJ101B (km 11+200). Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a ținut să sublinieze că acest pasaj este realizat la cererea primarului comunei Snagov și în colaborare cu președintele Consiliului Județean Ilfov.

Deocamdată nu se știe dacă pasajul va fi suprateran sau subteran, însă acest aspect este studiat de către proiectantul contractat:

Acest pasaj rutier, pentru care am început prima fază de proiectare, este studiat, de către proiectantul contractat, în două variante: suprateran sau subteran.

Care este scopul acestui pasaj rutier denivelat: creșterea siguranței circulației rutiere, reducerea numărului de accidente, dar și fluidizarea traficului rutier pe DN1 București – Ploiești.

Banii necesari pentru această investiție sunt asigurați de Banca Europeană de Investiții (BEI). Proiectantul este TQM Management și are la dispoziție 4 luni să termine această etapă de proiectare.

Mai apoi, urmează avizarea și aprobarea indicatorilor tehnico-economici, iar, ulterior, o să fie demarată licitația pentru execuția lucrărilor.

Irinel Ionel Scrioșteanu estimează că lucrările ar putea începe în februarie – martie anul viitor, 2025.

Această etapă de proiectare care a început acum durează aproximativ 4 luni, contractul este semnat cu firma care ne asigură consultanța și elaborarea proiectului. Urmează partea de avizare a documentației, licitație pentru execuție lucrări și execuție efectiv. Dacă nu în toamna anului acesta, februarie-martie anul viitor vom avea contract cu o firmă care va începe execuția lucrărilor, a spus Scrioșteanu.

VIDEO

Te-ar mai putea interesa și: VIDEO | Lucrările de la supralărgirea Ghencea avansează. TCMB: Muncitorii toarnă al doilea strat de asfalt

Cookies