VIDEO | Pavilioanele Expoflora din Parcul Herăstrău se reabilitează. Din mai le putem vizita. Vor fi pline de plante de la Mediterană, din Indochina, Caraibe și din alte colțuri ale lumii

20 feb. 2024
2493 Afișari
VIDEO | Pavilioanele Expoflora din Parcul Herăstrău se reabilitează. Din mai le putem vizita. Vor fi pline de plante de la Mediterană, din Indochina, Caraibe și din alte colțuri ale lumii
VIDEO | Pavilioanele Expoflora din Parcul Herăstrău se reabilitează. Din mai le putem vizita. Vor fi pline de plante de la Mediterană, din Indochina, Caraibe și din alte colțuri ale lumii | Captură video: Facebook - Nicorel Nicorescu

Pavilioanele Expoflora din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) vor prinde viață din luna mai. Acum, acestea se află într-un proces de reabilitare.

Lucrări de reabilitare la pavilioanele Expoflora din Parcul Herăstrău

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București se ocupă de lucrările de reabilitare la pavilioanele Expoflora din Parcul Herăstrău. Acestea se vor deschide publicului în luna mai.

Nicorel Nicorescu, consilier general PMB, a transmis pe pagina de Facebook că în aceste pavilioane vor putea fi admirate plante din diferite zone ale lumii, precum Marea Mediterană, Indochina, Caraibe sau Oceania.

Așa cum am anunțat în săptămânile trecute, avem lucrări diverse pregătite să se desfășoare în parcurile Alpab.

Astăzi este vorba despre reabilitarea pavilioanelor Expoflora din parcul Herăstrău – Regele Mihai I, pavilioane „părăsite” de fostele administrații. Cele patru pavilioane Expoflora cu flori exotice din Parcul Regele Mihai I se vor redeschide pentru public în luna mai.

Bucureștenii și turiștii vor putea admira plante de colecție din zone cu o floră diferită de cea din țara noastră, precum Marea Mediterană, Indochina, Caraibe sau Oceania.

Proiectul „Steward 2024”

Redeschiderea pavilioanelor Expoflora va avea loc pe data de 10 mai, a anunțat ALPAB.

Totodată, ALPAB a mai transmis că în scurt timp va începe proiectul „Steward 2024” și face apel la pasionații de floricultură și cei care colecționează diverse plante spectaculoase

Numele proiectului vine din anii ‘70, când o doamnă ce lucra ca stewardesă la compania Tarom, pe linia București – Adu Dhabi – Bangkok – Singapore, s-a oferit să aprovizioneze Bucureștiul cu semințe și răsaduri.Aceasta aducea în mod regulat flori rare din țările calde.

ALPAB a informat că aceasta nu dorește ca numele ei să fie cunoscut:

Nu a dorit nici atunci, cum nu dorește nici acum când este o bunică minunată, să-i facem cunoscut numele.

Atât de prolific a fost acest ajutor, încât fosta administrație a IAPIT semna un protocol cu Tarom care se angaja să aprovizioneze cele patru pavilioane Expoflora cu plante de colecție aduse din cele patru zări cunoscute pentru flora lor senzațională.

Acum, persoanele care doresc să doneze plantele lor pentru a fi expuse în aceste pavilioane pot contacta Adiministrația Lacuri, Parcui și Agrement AICI, sau în mesageria Facebook.

ALPAB a informat că ar fi de ajutor ca persoanele interesate să trimită și fotografii ale plantelor pe care își doresc să le prezinte în cadrul expozițiilor din parc.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies